www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareNotificarea Raiffeisen privind eliminarea operatiunilor cu numerar din 1 februarie 2022

Autor: Bancherul.ro
2021-11-28 07:35

Notificarea Raiffeisen Bank privind eliminarea operatiunilor cu numerar pentru persoane fizice din 1 februarie 2022:


Incepand cu data de 1 februarie 2022, va intra in vigoare o serie de modificari privind conditiile contractuale aferente conturilor curente si altor produse/servicii de plati oferite de Raiffeisen Bank persoanelor fizice.


Propunerile de modificare a contractelor incheiate cu Raiffeisen Bank au in vedere transpunerea unor prevederi legale, dar si clarificarea si simplificarea clauzelor contractuale pentru o parte din produsele si serviciile bancii.


Vrem sa oferim mereu solutii simple si rapide, potrivite unui numar cat mai mare de nevoi financiare si, in acelasi timp, ne dorim sa fim pregatiti pentru viitor, asa ca ne preocupam mereu sa simplificam si sa eficientizam ceea ce facem astazi, pentru a oferi si mai multa valoare maine.


Va invitam sa parcurgeti, cu atentie si in intregime notificarea aferenta pachetului/contului detinut de dumneavoastra, inclusiv Anexele la aceasta notificare, care cuprind in detaliu clauzele modificate din cuprinsul documentatiei contractuale aferente unor produse/servicii de plati:


Daca detineti un cont curent standard, card de credit sau un pachet de cont curent PF (de exemplu, Pachet Zero Tot, Pachet Zero Simplu, Pachet Standard etc.), va rugam sa cititi si/sau sa va salvati documentul - Notificare Persoane fizice:


Stimate client,


Am pregătit o serie de măsuri menite să simplifice și să eficientizeze tot ceea ce facem astăzi, pentru a vă oferi mai multă valoare mâine.


În acest sens, vă informăm că vom modifi ca condițiile contractuale aferente conturilor curente și altor produse oferite de Raiffeisen Bank persoanelor fizice.


Prin această notificare nu se modifi că benefi ciile de cost incluse în pachetul de cont curent deținut, în măsura în care aveți un astfel de produs bancar, acestea rămânând la nivelul agreat conform convențiilor contractuale specifice.


Propunerile de modificare a documentației contractuale vizează următoarele schimbări în bine:


I. Prelucrarea datelor dumneavoastră personale


Pentru completa dumneavoastră informare, am actualizat nota de informare privind prelucrarea datelor personale de către Bancă.


Astfel, au fost aduse completări ale 2.1. Prevederi privind protecția datelor cu caracter personal, reflectând completările/modifi cările necesare, din perspectiva protecției datelor cu caracter personal.


Informații actualizate privind activitățile de prelucrare efectuate de către Bancă sunt disponibile accesând Politica privind protecția datelor cu caracter personal și confi dențialitatea, disponibilă la link-ul.


II. Conturi curente


Agenții fără casierii


Urmărim în primul rând creșterea gradului dumneavoastră de satisfacție, prin înlocuirea timpului petrecut la coadă la ghișeu pentru operațiuni cu numerar, cu mai mult timp acordat pentru consultanță.


În continuarea proiectului nostru „agenții fără casierii”, serviciul “operațiuni cu numerar” nu va mai fi disponibil.


Orice operațiune de retragere de numerar din conturile curente, inclusiv pentru utilizarea în numerar a creditelor contractate de la Bancă, va putea fi efectuată de la orice bancomat, doar de către clienții care dețin un card, emis de Raiffeisen Bank România.


De asemenea, operațiunile de depunere de numerar în conturile curente, inclusiv pentru alimentarea cu numerar a contului curent în vederea rambursării ratelor la creditele în LEI și EURO contractate de la bancă, va fi posibilă numai la terminalele multifuncționale (MFM) ale Băncii de către clienții care dețin un card emis de Raiffeisen Bank România.


Dacă pentru utilizarea creditului sau pentru alimentarea contului de rambursare efectuați transfer din conturile curente bancare pe care le aveți deschise, nu se va schimba nimic, veți putea efectua aceste transferuri din sau către alte conturi curente ca și până acum.


Am investit și vom continua să investim și să dezvoltăm canalele digitale alternative existente, dar și să căutăm alte noi variante pentru a face tranzacționarea cât mai facilă: Raiffeisen Online/Smart Mobile, ATM-uri de generație nouă, flotă de MFM-uri extinsă atât ca număr, cât și ca funcționalități, carduri instant etc.


În mod excepțional, clienții care au în derulare credite în valutele EURO, CHF sau USD vor putea alimenta conturile curente în vederea rambursării ratelor aferente creditelor contractate prin depunerea de numerar, la ghișeele anumitor agenții ale băncii.


Lista acestor agenții poate fi regăsită pe site-ul băncii: www.raiffeisen.ro


Punem tehnologia la treabă!


Fluxurile de completare și transmitere a ordinelor de plată și de efectuare a schimburilor valutare vor fi complet digitalizate.


Aceste operațiuni vor putea fi efectuate exclusiv electronic, prin serviciile de internet banking - Raiffeisen Online și mobile banking - Smart Mobile oferite de bancă.


Ordinele de plată pe suport de hârtie nu vor mai fi acceptate de bancă pentru a fi executate, cu unele excepții, detaliate în cuprinsul Condițiilor Generale de derulare a operațiunilor bancare pentru persoane fi zice, denumite în continuare “CGB PF”, la secțiunea 4.2. – Inițierea și autorizarea Ordinelor de plată.


Extinderea perioadei limită de primire a ordinelor de plată inițiate pe canale digitale


Pentru a fi executate în aceeași zi de bancă, ordinele de plată în lei, inițiate prin aplicațiile digitale Smart Mobile sau Raiffeisen Online pot fi transmise până la ora 15.00 - ora limită de procesare stabilită pentru fiecare zi.