www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareCEC Bank acorda credite ipotecare cu cea mai mica dobanda fixa din piata

Autor: Bancherul.ro
2021-10-18 15:41

CEC Bank acorda credite ipotecare cu o dobanda fixa in primii cinci ani de 4,7%, cea mai mica dintre ofertele altor banci cu acelasi tip de credit.


Alte banci care acorda credite pentru locuinte cu dobanzi fixe in primii cinci ani sunt: BCR (5,45%), Patria Bank (6,2%), Unicredit (4,99%), First Bank (5,92%), OTP Bank (6,99%).


Unele banci au dobanzi fixe si pe perioade mai mari: 7 ani (5,59% la ING si si 6% la Raiffeisen), 8 ani (5,47% la BRD), 10 ani (5,85% la BCR), 15 ani (5,79% la BRD).


Dupa perioada de dobanda fixa se aplica o dobanda variabila, formata din IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), in prezent la nivelul de 1,08%, la care se adauga o marja fixa a bancii.


In cazul CEC Bank, dobanda variabila dupa cei cinci ani de dobanda fixa este 3,58%, formata dintr-o marja fixa de 2,5% plus IRCC, de asemenea cea mai mica din piata. (vezi aici topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare)


Comunicatul CEC Bank:


CEC Bank lansează creditul ipotecar cu dobândă fixă


CEC Bank își completează oferta de credite ipotecare lansând împrumutul pentru locuințe cu dobândă fixă în primii 5 ani.


În perioada octombrie-aprilie 2022, CEC Bank derulează o promoție: creditele ipotecare cu dobândă fixă au comision zero de administrare pe toată durata creditului, ceea ce echivalează cu o reducere de 0,48 puncte procentuale a costurilor totale anuale.


CEC Bank oferă creditele ipotecare cu o dobândă fixă redusă - de 4,5% pe an, clienților care își încasează veniturile prin bancă, respectiv de 4,7% pe an - fără încasare venituri.


”Am lansat creditele ipotecare cu dobândă fixă pentru a oferi clienților o soluție prin care se pot proteja față de variațiile pe termen mediu ale ratelor și dobânzii, în contextul în care, în prezent, dobânzile sunt aproape de minimele istorice și există semnale pe piață privind inversarea trendului în viitorul apropiat. Având deja în ofertă credite cu dobândă fixă pentru nevoi personale, în ultimii ani am văzut creșterea apetitului clienților pentru astfel de finanțări. Clienții vor avea în continuare posibilitatea de a alege între credite cu dobândă fixă și cele cu dobândă variabilă”, a declarat Adina Călin, Director Produse și Servicii în cadrul CEC Bank.


Pentru creditele ipotecare cu dobândă fixă contractate până în aprilie 2022, dobânda și comisionul de analiză (de 500 de lei) sunt singurele costuri.


Nu se percepe comision de administrare lunar pe toată durata derulării creditului.


Din cel de-al șaselea an, după expirarea perioadei în care se percepe dobândă fixă, se aplică dobândă variabilă, cu o marjă printre cele mai reduse de pe piață: IRCC+ 2,3% pe an - în cazul clienților care își încasează salariile prin bancă, respectiv IRCC+ 2,5% pe an - fără încasare venituri.


De exemplu, în cazul unui credit de 250 000 de lei, pe 25 de ani, rata lunară va fi de 1 418 lei, iar suma totală de rambursat – 393 954 lei. Calculul a fost făcut cu o dobândă fixă în primii 5 ani de 4,7% și variabilă în următorii 20 de ani (IRCC+2,5%), DAE fiind de 4,13%.


CEC Bank este unul dintre cei mai mari finanțatori de pe piața locuințelor, cu un portofoliu de peste 20 000 de credite ipotecare acordate, în valoare de peste 3 miliarde de lei. În primele nouă luni din 2021, banca a acordat peste 3 800 de credite pentru locuințe, în creștere cu 34% față de perioada similară a anului trecut.

Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de 44,4 miliarde lei la sfârșitul lui 2021.


CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.


Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.