www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareLibra Internet Bank a emis obligatiuni de 27,8 milioane de euro, cu o dobanda de 4,25%

Autor: Bancherul.ro
2021-09-28 16:58

In urma unui plasament privat de obligatiuni, Libra Internet Bank a atras de la investitori 27,8 milioane euro. Aceasta suma are rolul de a sustine suplimentar planurile de dezvoltare ale bancii, axate pe strategia de nisa si pe orientarea catre cele mai noi tehnologii digitale in banking, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:


“Reusita acestui plasament este o dovada clara a increderii investitorilor in planurile noastre de dezvoltare. Faptul ca suntem o banca puternica si dinamica, cu o mare capacitate de dezvoltare provenita dintr-o strategie solida, clara si sustenabila, reprezinta cheia acestui succes. Le multumim investitorilor si ii asiguram ca acest moment important ne motiveaza sa devenim si mai performanti”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.


Investitorii interesati au cumparat obligatiunile in cadrul unui plasament privat de obligatiuni, derulat in perioada 22-23 septembrie 2021.


Operatiunea a fost intermediata de catre Raiffeisen Bank, in calitate de coordonator global si manager, si Alpha Bank Romania, in calitate de manager, cu asistenta juridica acordata emitentului de catre firma internationala de avocatura CMS.


“Prin acest prim plasament de obligatiuni de tip senior, Libra Internet Bank a reusit sa-si consolideze baza de datorii eligibile (MREL). De asemenea, banca s-a adresat cu succes unei noi categorii de investitori din piata de capital, cea a investitorilor institutionali. Astfel, s-au creat premisele ca banca sa devina un emitent recurent de obligatiuni, cu potential ridicat de a mobiliza resurse financiare de la o gama larga de finantatori“, a comentat Iuliana Musat, Senior Director, Raiffeisen Investment Banking.


“Aceasta emisiune de obligatiuni arata inca o data complementaritatea intre piata de capital si piata bancara, creandu-se astfel un ecosistem in care piata financiara devine mai eficienta si ne bucuram sa fim parte din aceasta transformare. Suntem incantati ca am putut sa transferam experienta Alpha Bank in proiecte legate de diversificarea surselor de finantare prin emisiuni de obligatiuni catre Libra Internet Bank”, a declarat Periklis Voulgaris, Vicepresedinte Executiv Wholesale Alpha Bank Romania.


Obligatiunile urmeaza sa fie admise la tranzactionare pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucuresti, categoria Obligatiuni Corporative, prin intermediul Alpha Bank Romania.


Obligatiunile sunt de tip senior, denominate in euro, cu o maturitate de 7 ani si cu o rata a dobanzii de 4,25%, platibila anual. Valoarea nominala a unei obligatiuni este de 100.000 euro.

Libra Internet Bank, membra a grupului american de investitii New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice banci din Romania in ultimii ani, fiind specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari si agribusiness-ul.


Banca acorda o atentie deosebita tehnologiei moderne si parteneriatelor cu fintech-urile.


Raiffeisen Bank ofera servicii universale de banking pentru 2 milioane de clienti persoane fizice, 91.000 de IMM-uri si peste 5.700 de companii mari si medii. Departamentul de Investment Banking al Raiffeisen Bank ofera servicii de intermediere pe piata de capital si consultanta in proiecte de fuziuni si achizitii (M&A). Avand o experienta de peste 20 de ani in aceste domenii, banca se bucura de o larga recunoastere din partea investitorilor, emitentilor, consultantilor si institutiilor pietei.


Printre cele mai importante tranzactii intermediate de catre Raiffeisen Bank Investment Banking se numara primele obligatiuni verzi listate la BVB si emise de Raiffeisen Bank Romania, emisiunile de obligatiuni ale Municipiului Bucuresti, emisiuni de titluri de stat destinate populatiei (Fidelis), precum si plasamentele private internationale ale RCS-RDS si NEPI.


Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu o prezenta la nivel national de peste 25 de ani. Banca ofera o gama larga de servicii si produse moderne pentru persoane fizice, IMM-uri si segmentul corporativ. Alpha Bank contribuie activ la dezvoltarea sectorului bancar prin initiative inovatoare, precum lansarea primului credit ipotecar la inceputul anilor 2000 care a dus la crearea segmentului creditelor ipotecare si implementarea primului program de obligatiuni ipotecare din Romania. Alpha Bank face parte din Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia.


Fondata in 1999, CMS este o organizatie integrata, multi-jurisdictionala, de firme de avocatura, care ofera servicii complete de consultanta juridica si fiscala. Cu peste 70 de birouri in peste 40 de tari din intreaga lume si mai mult de 5.000 de avocati, CMS are o experienta indelungata atat in consultanta in jurisdictiile sale locale, cat si internationale.


Avand in portofoliu mari companii multinationale, cat si companii cu capital mediu si start-up-uri, CMS ofera rigoarea tehnica, asistenta juridica strategica si parteneriat pe termen lung pentru a mentine fiecare client in pozitia de lider al domeniului in care acesta activeaza. Firmele membre CMS ofera o gama larga de expertiza in 19 domenii de practica si sectoare de activitate, precum drept financiar-bancar si piete de capital, drept societar/fuziuni si achizitii, energie & schimbare climatica, infrastructura si proiecte, fonduri, sanatate si stiinte medicale, tehnologie, media, telecomunicatii (TMT), taxe, drept comercial, dreptul concurentei&drept comunitar, litigii, dreptul muncii & pensii, proprietate intelectuala, drept imobiliar, produse de larg consum si industria hoteliera si agrement.