www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareOTP Bank acorda credite online

Autor: Bancherul.ro
2021-03-23 14:39

OTP Bank continuă strategia de dezvoltare digitală a portofoliului prin lansarea unui nou instrument de creditare, Creditul 100% online de nevoi personale în lei, cu o durată de aprobare și punere la dispoziție a banilor de doar 30 de minute, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:


Creditul online de nevoi personale este disponibil pentru clienții noi împreună cu pachetul de cont curent „LeZero”, care include Cont Curent, Card de debit, Internet & Mobile Banking, fiind astfel obținute printr-un parcurs 100% online, fără niciun drum la bancă.


Pentru lansarea Creditului online de nevoi personale în lei, OTP Bank a colaborat cu start-up-ul local FintechOS și partenerul de consultanță Deloitte. Tehnologia FintechOS este utilizată și pentru procedura de onboarding digital și permite recunoașterea automată a datelor (OCR), preluarea automată a acestora în sisteme și recunoaștere facială, precum și un modul automat de analiză și decizie.


”Procesul accelerat de diversificare a ofertei digitale, început în 2020 cu procesul de onboarding persoane fizice și noua soluție de internet și mobile banking, continuă și în 2021 cu noi produse și servicii bancare disponibile online în platforma Octavian. Nevoia de finanțare este prezentă, iar prin creditul de nevoi personale, care poate fi acum accesat și 100% online, venim în întâmpinarea celor care își doresc să devină clienți OTP Bank și pentru care timpul este valoros. Așadar, ne adresăm celor care au nevoie și doresc un mod eficient de interacțiune cu banca lor, cu o variantă mai rapidă de finanțare, facilitată de tehnologia din spatele acestui produs și de avantajele pachetului LeZero pentru contul curent”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct OTP Bank România, divizia Retail.


Pentru a aplica pentru credit, clientul selectează parametrii împrumutului, suma dorită, oferă detaliile necesare despre situația financiară și datele de identificare, după care verificarea și confirmarea informațiilor este realizată printr-un apel video. Analiza și verificarea clientului, a veniturilor declarate și a istoricului de creditare au loc automat și, în cazul unui răspuns pozitiv, contractul se generează pe loc și este semnat electronic.


Aprobarea și punerea la dispoziție a banilor are loc în aproximativ 30 de minute și nu implică comisioane de analiză dosar, administrare credit sau de deschidere cont curent. În plus, în cazul în care clientul încasează salariul într-un cont deschis la OTP Bank, beneficiază de o reducere cu 1 punct procentual la dobândă.


Pachetul de cont curent "LeZero", oferit clienților noi care aplică la Creditul online de nevoi personale, include un cont curent în lei, în care se va vira contravaloarea creditului, un card de debit Mastercard în lei și acces gratuit la aplicațiile de Internet Banking (OTPdirekt).


Pachetul LeZero are o taxă standard de administrare de 12 lei/lună, însă dacă utilizatorul încasează lunar, în contul deschis la OTP Bank, suma de cel puțin 1.200 lei și realizează cel puțin o plată pe lună cu cardul de debit Mastercard, prin Mobile Payment, OTPay și Apple Pay sau prin Internet Banking, comisionul de administrare lunară devine zero pentru toate beneficiile oferite.


Suma maximă accesibilă prin Creditul online de nevoi personale în lei este de 66.000 lei, pentru o perioadă de maxim 5 ani, cu o dobândă fixă începând de la 7,99% pe an. Exemplele de calcul ne arată că pentru un credit în valoare de 45.000 lei, pentru o perioadă de 5 de ani, rata lunară se ridică la 912 de lei, iar DAE este de 8,29%.