www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareProbleme la platile online cu cardurile ING (actualizat)

Autor: Bancherul.ro
2021-02-10 14:14

Platile online cu cardurile ING Bank nu se pot efectua in prezent, din cauza unor lucrari de mentenanta la serverele bancii, conform unui anunt postat de banca, pe site-ul Securepay.ing.ro.


"Va informam ca in prezent facem lucrari de mentenanta a serverelor ING si, in consecinta, tranzactiile de acceptare la plata a cardurilor nu pot fi procesate. Imediat ce vom termina mentenanta, vom relua procesarea tranzactiilor", este anuntul postat pe site-ul Securepay.ing.ro, dupa incercarea de a face o plata online (vezi foto).


Pe site-ul ING.ro, la sectiunea stare-servicii, platile online cu cardul apare ca fiind un serviciu functional.


Platile online cu cardurile ING trebuie confirmate in aplicatia Home Bank, de la inceputul lui 2021, nemaifiind disponibil serviciul de transmitere a codurilor de securitate prin SMS si nici alternativa de parola statica, cum functioneaza la alte banci.


ING a anuntat ca va veni cu o nou alternativa pentru platile online, in cazul clientilor care nu utilizeaza aplicatia Home Bank.


ACTUALIZARE


ING ne-a transmis urmatoarele precizari, dupa publicarea articolului:


"Informația de pe ing.ro este corectă, având în vedere că plățile cu cardurile ING sunt perfect funcționale. Acel mesaj apare uneori comercianților care ne au ca procesator de plăți sau în momentul în care clientul face clic pe navigare înapoi din browser."