www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareLa care banci gasesc cel mai bun curs de schimb valutar euro/leu?

Autor: Bancherul.ro
2021-01-21 22:51

"La care banci pot sa cumpar si sa vand cel mai avantajos euro?", ne-a intrebat un cititor.


Pentru a-i oferi un raspuns, am facut o comparatie a cursurilor de schimb valutar practicate de cele mai importante 15 banci romanesti, cu cotatiile practicate atat de la ghisee, cat si la operatiunile in conturi si cu cardurile.


Cele mai bune cursuri sunt marcate cu culoare verde, iar cele mai dezavantajoase cu rosu, in tabelul din fotografie, fiind valabile pentru un curs de schimb publicat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) de 4,8741 lei pentru 1 euro.


Cele mai multe cotatii cu verde le vedem in dreptul CEC Bank (5 din 5), iar cele mai multe cu rosu in dreptul ING Bank (tot 5 din 5).


Cine vrea sa vanda euro la ghiseul unei banci, cele mai bune cursuri le gaseste la Libra Bank (4,8300 lei pentru un euro), la Banca Transilvania (BT) si First Bank, care platesc 4,8200 lei.


Cine vrea sa cumpere euro de la ghiseele bancilor, trebuie sa aleaga una dintre urmatoarele trei banci: CEC Bank (care cere 4,9100 lei pentru 1 euro), Idea Bank (4,9250 lei) si First Bank (4,9300 lei).


In cazul schimburilor valutare in conturile bancilor, cele mai avantajoase cotatii valutare euro/leu le gasim la CEC Bank, Libra Bank si Credit Europe Bank, pentru vanzarea de euro, iar pentru cumpararea de euro la CEC Bank, Alpha Bank si Idea Bank.


Cele mai dezavantajoase cursuri de schimb in conturi sunt practicate de BCR, ING Bank si Patria Bank.


La tranzactiile in euro cu cardurile, cele mai avantajoase cursuri de schimb sunt la CEC Bank, Alpha Bank si Libra Bank, in privinta vanzarii de euro, in timp ce pentru cumpararea de euro, cotatii care se aplica la platile cu cardurile in lei, cele mai bune sunt cardurile emise de Banca Transilvania, CEC Bank si First Bank.


Cele mai dezavantajoase carduri pentru platile in euro sunt cele ale Raiffeisen, ING si Unicredit.