www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareVodafone si-a inselat clientii prin semnarea de contracte online, a constatat ANPC

Autor: Bancherul.ro
2021-01-10 17:02

Vodafone a fost sanctionata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) pentru încheierea unor contracte online (la distanță) utilizand o modalitate inselatoare, fără a avea pentru acestea suport scris.


Vodafone a contestat in instanta sanctiunea, insa judecatorii au respins-o, considerand ca este vorba de o practica incorecta la adresa consumatorilor.


Instanța de judecata a constatat că la ANPC s-au înregistrat într-o perioadă relativ scurtă de timp mai multe reclamații cu privire la această conduită, "clienții find nemulțumiți atât de încheierea contractului fără formă scrisă, dar mai ales de modalitatea înșelătoare în care societatea a înțeles să procedeze."


"Dezvăluirea unor clauze generale, într-o conversație telefonică, urmată de încheierea unui contract la distanță care presupune împrejurări ce nu i-au fost aduse la cunoștință clientului duce la denaturarea semnificativă a comportamentului economic al acestuia.


Pe de o parte, clientului nu i-au fost îndeplinire așteptările privind diligența profesională a cocontractantului, iar pe de altă parte, acesta este nevoit să achite servicii pe care nu le-a solicitat/utilizat", au constatat judecatorii.