www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareUnicredit creste semnificativ comisioanele pentru conturi si carduri

Autor: Bancherul.ro
2021-01-07 20:18

Unicredit Bank va majora semnificativ, din 1 februarie 2021, o serie de comisioane standard pentru utilizarea conturilor si cardurilor de catre persoanele fizice.


Comisionul lunar pentru administrarea contului curent va fi majorat la 8 lei, de la 5 lei cat este in prezent.


Unicredit Bank va avea astfel cel mai mare comision standard pentru administrarea unui cont curent dintre bancile romanesti (vezi tabelul).


Pentru retrageri de numerar de la ghișeele, UniCredit Bank va dubla valoarea comisionului, de la 1% cat este in prezent la 2%, din februarie 2021.


Noul comision al Unicredit pentru retragerile de bani de la ghisee ajunge astfel la nivelul celor practicate de BCR si Raiffeisen Bank.


Si pentru retragerile de bani de la ATM-urile (bancomatele) bancii si Euronet comisionul creste semnificativ, de la 0,2% minim 0,5 lei cat este in prezent la 0,5% minim 3 lei din februarie 2021.


Noul comision practicat de Unicredit este al doilea ca marime dintre bancile romanesti, dupa ce al Raiffeisen, de 1%, minim 10 lei.


Se va dubla si comisionul pentru interogarea soldului (pentru a vedea cati bani sunt pe card) la ATM-urile altor banci din Romania si strainatate: de la 2,5 lei la 5 lei, tarif apropiat de cel al BRD (1 euro) si BCR (4,5 lei).