www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareCrestere spectaculoasa a depunerilor de numerar la ATM-uri

Autor: Bancherul.ro
2020-12-26 21:35

Depunerile de numerar la ATM-urile bancilor a crescut spectaculos in trimestrul trei al acestui an, ceea ce arata preferinta tot mai mare a romanilor pentru folosirea cardurilor pentru platile la magazine sau online, comportament stimulat probabil si de epidemia de coronavirus.


Conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR), in trimestrul trei (T3) din 2020 numarul depunerilor de numerar la ATM-urile bancilor a ajuns la 9 milioane, cu trei milioane mai multe decat in trimestrul anterior si cu patru milioane peste nivelurile din trimestrele anterioare (vezi graficul).


Si valoarea sumelor depuse la bancomate a inregistrat o ascensiune importanta, la peste 17 miliarde lei in T3, de la numai 10 miliarde in trimestrele precedente.


Cresterea sumelor de bani depuse pe carduri a accelerat si volumele de plati cu cardul la POS-urile magazinelor si online.


Platile cu cardul au avut o revenire puternica in trimestrul trei al anului, atingand noi valori record, dupa ce in trimestrul anterior au fost afectate de pandemia COVID-19, arata datele BNR (vezi aici detalii).


Si numarul cardurilor active a crescut in T3 2020 pana la 14,2 milioane, cu 0,4 milioane mai multe fata de trimestrul anterior (vezi aici detalii).