www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareTopul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale

Autor: Bancherul.ro
2020-12-26 10:21

Cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale le gasim la Banca Transilvania, BCR, Banca Romaneasca, Garanti BBVA si CEC Bank, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul un numar de 23 de tipuri de astfel de imprumuturi, din oferta a 15 banci.


Comparatia a avut in vedere doar dobanzile standard la credite, fara ofertele cu reduceri pentru incasarea salariului, aplicarea online sau alte tipuri de discounturi.


Imprumutul cu cel mai redus cost, reflectat de Dobanda Anuala Efectiva (DAE), care include atat dobanda, cat si comisioanele, este la creditul cu asigurare de viata si somaj acordat de Banca Transilvania: 8,21%, in cazul unui credit in valoare de 23.000 de lei, pe cinci ani.


Rata lunara, in acest caz, este 456 de lei, iar suma totala de rambursat, dupa cei cinci ani, ajunge la 27.928 de lei.


La polul opus, cele mai scumpe credite sunt cele acordate de Idea Bank, Unicredit, Libra Bank, Patria Bank si OTP Bank.


Diferenta dintre cea mai mica DAE, de 8,21%, la Banca Transilvania, si cea mai mare, de 17,40%, la Idea Bank, este de peste noua puncte procentuale.


Media DAE a celor mai ieftine cinci credite este 9,86%, in timp ce media DAE a celor mai scumpe cinci credite este 15,82%, cu sase puncte mai mare.


DAE medie a tuturor celor 23 de credite de nevoi personale este 12,87%.