www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareBCR emite online un card de credit cu una dintre cele mai mari dobanzi in comparatie cu alte banci

Autor: Bancherul.ro
2020-11-30 12:55

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat ca poate emite si online, nu doar in sucursale, cardurile sale de credit, care au una dintre cele mai mari dobanzi din piata bancara, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cardurile de credit ale celor mai mari 15 banci romanesti.


Cardul de credit al BCR are o dobanda anuala de 28%, iar Dobanda Anuala Efectiva (DAE), care arata costul total al creditelor, inclusiv comisioanele, ajunge la 38% pe an, a doua cea mai mare dintre bancile analizate, dupa Credit Europe Bank, cu cardul Avantaj, la care DAE e aproape 39% pe an.


DAE la cardul de credit al BCR este de aproape doua ori mai mare decat cea mai mica dobanda pentru un card de credit, practicata de CEC Bank: 16,71%.


A doua cea mai mica dobanda o gasim la cardul de credit al Libra Internet Bank, iar pe locul trei se afla cardul de credit emis de Idea Bank, shopping card.


DAE medie a celor 18 carduri de credit analizate este 29,07%.


Diferente mari si la comisioane, de la o banca la alta


Nu doar dobanda este ridicata la cardul BCR, ci si comisioanele: 3%, minim 10 lei, pentru retragerile de numerar de pe card, atat la bancomatele BCR, cat si la alte bancomate, cel mai ridicat comision dintre toate bancile.


Exista cinci banci care nu percep comision pentru retragerile de numerar de pe card de la propriile bancomate: First Bank, Banca Romaneasca, ING, BRD si Raiffeisen Bank, in timp ce la restul bancilor acest comision variaza intre 0,2% si 3%.


Pentru retragerile de numerar la alte bancomate, comisioanele pornesc de la 0, in cazul First Bank, Banca Romaneasca si BRD si ajung la 3% la BCR.


Comunicatul BCR


Banca Comercială Română lansează primul card de credit accesibil 100% online, care poate fi obținut pe loc, printr-un proces digital de aprobare ce durează în medie 7 minute. Cardul de credit online e disponibil în aplicația George


- BCR completează oferta de produse din platforma de digital banking George cu primul card 100% online


- Cardul poate fi obținut din magazinul George, printr-un proces digital simplu, ce durează, în medie, 7 minute, fără niciun drum la bancă


- Cardul oferă până la 12 rate cu dobândă 0% pentru cumpărături de peste 200 lei sau echivalent de la orice magazin din lume, fizic sau online


Banca Comercială Română lansează primul card de credit 100% online, care poate fi accesat direct din aplicația George, de pe telefon, tabletă sau calculator, fără niciun drum la bancă. Cardul poate fi obținut în aproximativ 7 minute, după câteva click-uri sau atingeri de ecran, în care clienții își confirmă datele, își dau acordul pentru interogarea bazei de date a ANAF, aleg adresa de livrare, primesc și semnează electronic documentația contractuală.


Cardul, emis sub sigla Visa, este trimis prin curier împreună cu instrucțiunile de activare, nefiind nevoie în nicio etapă de deplasarea în vreo sucursală bancară.


"Oferim în George o nouă experiență complet digitală: primul card de credit 100% online. Tot procesul de obținere și aprobare a fost conceput și dezvoltat în timp record de colegii noștri în laboratoarele digitale ale BCR, cărora aș vrea să le mulțumesc. Cardul de credit 100% online vine să completeze oferta de produse și servicii de daily banking disponibilă pe platforma George, de la creditul de nevoi personale, refinanțare, depozit, cont de economii, asigurări, cashback, top-up și multe altele. Practic, clienților noștri nu le mai rămân prea multe motive pentru a ajunge într-o sucursală, în condițiile în care pot avea din confortul și siguranța de acasă cele mai importante servicii ale unei bănci. Vom continua intensiv procesul de digitalizare a serviciilor și produselor BCR", a declarat Eleni Skoura, director Executiv Produse si Segmente Retail.


Cardul de credit 100% online nu are niciun comision de emitere și vine cu un cost de 0 lei de administrare, în primul an de utilizare. Clienții pot obține un plafon minim de creditare de 1.000 lei şi maxim de 20.000 lei, în limita a 4 salarii nete și beneficiază achiziții de până la 12 rate cu dobândă 0% pentru cumpărături de peste 200 lei (sau echivalent) de oriunde din lume, online sau offline.


Cardul oferă o perioadă de graţie de până la 55 zile în care dobânda este 0% pentru plăţile efectuate la comercianţi sau pe Internet, plata facturilor la ATM-urile BCR și alte operațiuni bancare. În afara programului de rate cu dobândă 0, dobânda curentă este de 28%/an. Modalităţile de rambursare a liniei de credit utilizate sunt flexibile și se pot realiza prin aplicația George, prin transfer bancar, la aparatele multifuncționale BCR sau la orice unitate BCR. Pentru a putea aplica la un card 100% online, trebuie să devii mai întâi client BCR. Nici pentru acest lucru nu e nevoie de vreun drum la bancă, o poți face 100% online, accesând www.bcr.ro/george


De la lansarea din octombrie 2018 până în prezent, ecosistemul digital George a fost echipat cu mai bine de 200 funcționalități, din care 100 numai în acest an, și a reușit să depășească luna trecută 1 milion de utilizatori activi.


Cum pot fi folosite cardurile de credit BCR în avantajul clienților:


- Nu sunt indicate retragerile de bani de la bancomat (au și comision de retragere, și dobândă din prima zi)


- Ratele trebuie plătite la timp, pentru a nu fi încărcate cu dobândă


- Nu trebuie depășită perioada de grație (55 de zile), pentru că se percepe dobândă


- Ratele trebuie plătite de către client, în aplicația George, la multifuncționale sau la ghișeu, banii nu se retrag automat din cont


Alte avantaje ale cardului de credit BCR:


- Costuri relativ mici de administrare (0 lei cost emitere card, 45 de lei cost de administrare anual)


- Extrasul de card se trimite pe e-mail clientului


- Poate consulta oricând situația cardului pe internet, prin intermediul aplicației George


- Beneficiază de programul de loialitate Moneyback: pentru cumpărături cu cardul făcute la magazinele partenere disponibile în George. Primește banii inapoi direct în contul din care a facut plata, fără alte bătăi de cap


- Poate fi folosit inclusiv în străinătate, la rezervări de hotel sau închirieri auto, unde ți se cere un card de credit pentru garanție