www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



Seful Oficiului de combatere a spalarii banilor si fost sef la secretele de stat, arestat pentru falsificarea diplomei de Bac

Autor: Bancherul.ro
2020-10-10 13:52

Laurentiu Baranga, numit luna trecuta de Guvern la conducerea Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB), a fost retinut de politisti pentru falsificarea diplomei de Bacalaureat, pe care a obtinut-o la varsta de 32 de ani.


Politia Romana a anuntat, intr-un comunicat:


„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente.


Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză."


Ministerul Finantelor precizeaza:


"Laurențiu Baranga și-a prezentat demisia din funcția de președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor în data de joi, 8 octombrie 2020. Demisia a fost înaintată la Ministerul Finanțelor Publice.


Înainte de fi numit șef al ONPCSB, Laurențiu Baranga a fost vreme de 11 ani director adjunct al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS)."


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home4/bancherul/public_html/print.php on line 104