www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareDetinerea Cit One de catre BCR, BRD si Raiffeisen ar putea afecta concurenta

Autor: Bancherul.ro
2020-09-22 15:08

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care BRD – Groupe Société Générale SA (BRD) și Raiffeisen Bank SA intră în acționariatul companiei CIT One SRL, alături de Banca Comercială Română SA (BCR), cu condiția respectării unor angajamente asumate de către cele trei bănci, anunta Consiliul Concurentei intr-un comunicat, in care adauga:


CIT One SRL este furnizor de servicii integrate de gestionare a numerarului, ce asigură întreaga gamă de servicii la nivel național, precum transportul de numerar și alte valori în autospeciale blindate, procesarea de numerar sau servicii de asistență tehnică pentru bancomate. Înaintea acestei tranzacții, CIT One SRL era deținută de BCR.


În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această tranzacție ar putea conduce la afectarea concurenței pe piața serviciilor de gestionare de numerar.


Ca urmare, BRD, BCR și Raiffeisen Bank s-au angajat să implementeze un set de măsuri, numit Ghidul Antitrust, care să asigure respectarea regulilor de concurență la nivelul CIT One, inclusiv cu privire la interacțiunea acestora cu CIT One în calitate de acționari și, de asemenea, în calitate de clienți.


De asemenea, cele trei bănci s-au angajat ca politica de preț a CIT One să aibă la bază anumite principii care să asigure acesteia un caracter echitabil și nediscriminatoriu.


Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.