www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareProgramul TEZAUR cu titluri de stat pentru populatie continua și in luna septembrie

Autor: Bancherul.ro
2020-08-31 22:43

Românii pot subscrie începând de marți, 1 septembrie 2020, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 2 și 3 ani, anunta Ministerul Finantelor intr-un comunicat, in care adauga:


Perioada de subscriere se va încheia pe data de 30 septembrie 2020. Aceste emisiuni reprezintă o alternativa de economisire avantajoasă pentru români, având în vedere că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile.


Rata dobanzii este de 3,5% - 1 an, 4% - 2 ani, 4,25% - 3 ani, fără plafon individual de subscriere.


Titlurile de stat pot fi cumpărate:


⦁ de la unitățile Trezoreriei Statului în perioada 1-30 septembrie 2020;


⦁ de la unitățile C.N. Poșta Română în perioada 1-29 septembrie în mediul urban și în perioada 10-28 septembrie în mediul rural.


Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.


Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.


Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.


În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.


Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia se publică pe: http://www.mfinante.ro,www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, https://www.comunicatii.gov.ro, https://www.posta-romana.ro


 


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104