www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareCu ce card pot sa scot bani fara comision la orice ATM din tara si Europa? Topul celor mai ieftine banci

Autor: Bancherul.ro
2020-08-27 00:13

Doar cu un card de debit standard pentru persoane fizice emis de CEC Bank sau Alior Bank se pot scoate bani, fara comision, de la orice bancomat din tara si Europa, conform topului celor mai ieftine conturi curente standard cu card si internet/mobile banking realizat de Bancherul.ro.


Topul a luat in considerare doar comisioanele standard pentru un cont curent in lei cu card de debit si serviciile de internet si mobile banking, nu si cele conditionate de incasarea salariului in cont sau de alte tipuri de servicii bancare, precum pachetele de cont curent.


CEC Bank, Alior Bank si Libra Bank sunt pe podiumul celor mai ieftine banci, rezulta din clasament, cu costuri intre 15 si 22 de lei.


La polul opus, cele mai scumpe banci sunt Raiffeisen Bank, Alpha Bank si Procredit Bank, cu comisioane totale intre 64 si 70 de lei, asadar de peste trei ori mai ridicate.


Topul a luat in calcul un numar de 15 comisioane practicate de 20 de banci, iar calculul a fost realizat prin aplicarea respectivelor comisioane unei sume de 1.000 de lei utilizate prin intermediul cardului si a serviciilor de internet si mobile banking.


1. Administrarea lunara a unui cont curent


Doar la doua banci (Banca Transilvania - BT) si Libra Bank poti sa ai un cont curent in lei fara comision de administrare lunar.
La restul bancilor, comisionul lunar variaza intre 2 lei si 25 de lei, media fiind de 5 lei.


2. Emiterea unui card de debit


Pentru emiterea unui card de debit in lei, majoritatea bancilor nu au comision, cu trei exceptii: Alpha Bank, OTP Bank si Banca Feroviara.


3. Administrarea lunara a cardului


Jumatate dintre cele 20 de banci nu au comision pentru administrarea lunara sau anuala a cardului. La restul bancilor, comisionul lunar variaza intre 0,83 si 4 lei.


4. Interogare sold la ATM propriu


Pentru a vedea cati bani ai pe card, la ATM-ul bancii emitente a cardului, 11 banci nu au comisioane. La restul, acest comision variaza intre 0,3 si 5 lei.


5. Interogare sold la ATM-urile altor banci din Romania


Pentru a vedea cati bani ai pe card, la ATM-urile altor banci din Romania, doar trei banci (CEC Bank, Libra Bank si First Bank) nu au comisioane. La restul, acest comision variaza intre 1 leu si 5 lei.


6. Interogare sold la ATM-urile altor banci din strainatate


Pentru a vedea cati bani ai pe card, la ATM-urile altor banci din strainatate, doar trei banci (CEC Bank, Libra Bank si First Bank) nu au comisioane. La restul, acest comision variaza intre 1 leu si 5 lei.


7. Retragere numerar la ATM propriu


Pentru retragerea banilor de pe card la ATM-ul proriu, adica al bancii care a emis cardul, doar patru banci nu au comisioane: CEC Bank, BT, BCR si Libra Bank. La restul bancilor, comisionul este cuprins intre 0,2% si 1%, minim 10 lei, la Raiffeisen.


8. Retragere numerar la ATM-urile altor banci din Romania


Pentru retragerea banilor de pe card la ATM-urile altor banci din Romania, doar doua banci nu au comisioane: CEC Bank si Alior Bank. La restul bancilor, comisionul este cuprins intre 0,5% + 2,5 lei si 1,5%, la Raiffeisen si Unicredit.


9. Retragere numerar la ATM-urile altor banci din Europa


Pentru retragerea banilor de pe card la ATM-urile altor banci din Europa, doar doua banci nu au comisioane: CEC Bank si Alior Bank. La restul bancilor, comisionul este cuprins intre 0,5% + 2,5 lei si 1,5%, la Raiffeisen si Unicredit.


10. Administrare lunara internet banking


Pentru administrarea lunara a serviciului de internet banking, un numar de opt banci nu au comision. La restul bancilor, comisionul lunar pleaca de la 1 leu si ajunge la 7 lei, la OTP Bank.


11. Administrare lunara mobile banking


Pentru administrarea lunara a serviciului de mobile banking, un numar de 14 banci nu au comision. La restul bancilor, comisionul lunar variaza intre 2 lei si 4,5 lei, la BRD.


12. Incasari intrabancare


Nicio banca nu are comision pentru incasarile de bani din conturile aceleiasi banci (intrabancar).


13. Incasari interbancare


Pentru incasarile din conturile altor banci (interbancare) un numar de 12 banci nu au comision. La restul bancilor, acesta variaza intre 2 si 0,1%, minim 5 lei, la Raiffeisen.


14. Plati intrabancare


Pentru platile prin internet/mobile banking catre conturile aceleiasi banci (intrabancare), doar 3 dintre cele 20 de banci au comisioane: Banca Romaneasca, Alpha Bank si Raiffeisen.


15. Plati interbancare


Pentru platile prin internet/mobile banking catre conturile altor banci (interbancare), doar 3 dintre cele 20 de banci nu au comisioane: Libra Bank, Alior Bank si Procredit Bank. La restul bancior, comisioanele variaza intre 3 lei si 6 lei.


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104