www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareCate reclamatii primeste Provident de la clienti si cum se solutioneaza

Autor: Bancherul.ro
2020-08-24 09:08

Provident a primit dela clientii sai care au luat imprumuturi de nevoi personale un numar de aproape 600 de reclamatii, in prima jumatate a acestui an, dintre care 20 de solicitari de solutionare amiabila a litigiilor, prin intermediul Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB), conform informatiilor furnizate de Institutia Financiara Nebancara (IFN).


Iata informatiile furnizate de Provident, la solicitarea Bancherul.ro:


"In cadrul Provident există un departament dedicat și specializat în soluționarea solicitărilor venite din partea clienților, de orice natură ar fi acestea.


Sistemele și procedurile de soluționare a reclamațiilor și-au dovedit eficiența în timp și, astfel, pentru prima jumătate a anului 2020 numărul reclamațiilor reprezintă 0,36% din portofoliul activ de clienți (161.274 - acesta este numarul de clienti activi) iar perioada medie de soluționare a reclamațiilor este de 4 zile, mult sub limita stabilită de cadrul legislativ în vigoare. 


De asemenea, de la începutul acestui an, am primit 20 de solicitări de la CSALB, dintre care mai mult de jumătate se refereau la solicitări de ștergere a datelor negative din Biroul de Credit pentru accesarea unor noi împrumuturi. Așadar, este vorba doar despre un număr redus de solicitări, nu litigii, care au fost investigate și soluționate intern, de către departamentul dedicate.


Desigur, am avut întotdeauna disponibilitate pentru soluționarea cererilor clienților noștri și vom continua să avem aceeași deschidere pentru găsirea soluțiilor potrivite pentru fiecare client în parte. Unul dintre obiectivele principale ale companiei rămâne menținerea gradului ridicat de satisfacție în rândul clienților, care au apreciat de fiecare dată colaborarea cu Provident și au revenit ori de câte ori au avut nevoie."


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104