www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareBanca Feroviara a fost cumparata de Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care ofera servicii IT pentru banci

Autor: Bancherul.ro
2020-07-09 09:59

Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din Arad, conform informatiilor publicate in presa, care precizeaza ca tranzactia a fost aprobata de Banca Nationala a Romaniei (BNR).


Blidar pastreaza un pachet minoritar din actiunile bancii.


Banca Feroviara are un capital social in valoare de 71 milioane lei, din care 38% apartine lui Valer Blidar, 28% este detinut de Astra Vagoane Calatori, 24% este in proprietatea Tristar SRL, firma lui Blidar, iar restul de 10% sunt actiuni in proprietatea Atelierele CFR Grivita.


Balas a preluat pachetele de actiuni detinute de Blidar si Astra Vagoane.


Banca Feroviara avea la sfarsitul lui 2019 active in valoare de 463 milioane lei si o cota de piata de 0,09%, conform datelor BNR.


[1]


Balas a declarat: "Achizitia unui pachet de actiuni la Banca Feroviara este o decizie strategica prin care dorim sa introducem un portofoliu de solutii digitale, moderne, IMM-urilor din Romania. Detinem solutii de digitalizare aferente activitatilor bancii si avem incredere in adoptia solutiilor tehnice de catre clienti".


Valer Blidar a declarat: "In ultimii doi ani am fost in discutii cu multi investitori interesati de achizitia bancii si am analizat cu atentie strategiile acestora. Cei doi investitori locali cooptati in actionariat detin o expertiza solida in zona fintech si am credinta ca impreuna vom transforma Banca Feroviara intr-o banca moderna si inovatoare, capabila sa deserveasca afacerile locale."