www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareMaine este ultima zi in care mai puteti cere amanarea ratelor la creditele de la BCR si BRD

Autor: Bancherul.ro
2020-06-29 08:38

Cei care au credite la BCR si BRD si sunt afectati de criza coronavirusului mai pot depune cereri de amanare a ratelor pana maine, 30 iunie, conform ofertelor proprii ale celor doua banci, pe o perioada de pana la trei luni.


BCR si BRD au prelungit pana la finalul lunii perioada de depunere a cererilor de suspendare a ratelor la credite, dupa ce termenul de depunere a cererilor conform OUG 37/2020 a expirat in 15 iunie.


Amanarea ratelor la BRD se face o perioada de pana la 3 luni cu prelungirea duratei creditului cu cea a amanarii, cu exceptia creditelor Prima Casa, pentru care noua durata a creditului nu poate depasi durat maxima prevazuta de lege, de 360 de luni.
Dobanda si comisioanele aferente ratelor se vor achita esalonat, pe toata durata a creditului, fara costuri suplimentare, adica fara sa se aplice dobanda la dobanda (vezi aici detalii).


Si la BCR amanarea ratelor se face la fel, pe o perioada de trei luni si fara costuri suplimentare, cu prelungirea perioadei de creditare.


Insa nu toti clientii bancii pot cerere amanare ratelor, ci doar cei car nu aveau intarzieri la plata in data de 16 martie, cand s-a instituit starea de urgenta din cauza crizei COVID-19, sau daca le-au achitat intre timp. Exista si alte conditii pentru amanarea ratelor la BCR, vezi aici detalii.


Restul bancilor nu au prelungit ofertele de amanare a ratelor la credite.