www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareBRD a prelungit perioada de amanare a ratelor la credite pana in 30 iunie

Autor: Bancherul.ro
2020-06-22 20:58

BRD, la fel ca BCR, a prelungit perioada de amanare a ratelor la credite, conform propriei oferte, timp de trei luni si fara costuri suplimentare, pana la sfarsitul lunii iunie, dupa ce termenul pentru depunerea cererilor de suspendare a ratelor conform OUG 37/2020 a expirat in 15 iunie.


Iata informatiile publicate de BRD:


Credite Persoane fizice


Începând cu 16 iunie 2020 și până pe 30 iunie 2020, poți solicita amânarea la plată a ratelor creditelor cu garanții imobiliare și creditelor de consum, cu excepția liniilor de credit (descoperit autorizat de cont sau carduri de credit).


Această soluție presupune suspendarea obligației de plată a capitalului, dobânzilor și comisioanelor, dacă este cazul, conform dispozițiilor contractuale, pe o perioadă de 3 luni și prelungirea duratei creditului cu durata amânării.


Excepție face creditul « Prima Casă », pentru care noua durată a creditului nu poate depăși durata maximă posibilă de 360 de luni.


Dobânda și comisioanele se calculează conform dispozițiilor contractului de credit și se vor achita eșalonat, pe toată durata creditului, fără aplicarea de costuri la acestea.


În cazul creditelor Prima Casă, comisionul anual de gestiune datorat FNGCIMM, scadent în perioada amânării, va fi perceput la prima dată scadentă după perioada de amânare și ulterior, la intervale anuale. Vei achita pe durata amânării primele de asigurare de viață, respectiv de imobil, după caz, dacă asigurările au fost intermediate de BRD.


Pentru punerea în aplicare a acestei soluții, este necesar ca toate părțile contractului de credit (împrumutat, co-împrumutat, garanți) sa semneze un act adițional la contractul de credit.


De asemenea, este important de reținut faptul că, în eventualitatea existenței de sume restante, acestea nu fac obiectul suspendării și va fi necesar să le achiți cât mai curând, pentru evitarea acumulării de dobânzi penalizatoare conform contractului de credit.


Pentru a putea solicita amânarea la plată este necesar să îndeplinești următoarele condiții:


- veniturile tale sau ale familiei tale au fost afectate direct sau indirect de pandemia COVID-19, conform declarației tale pe proprie raspundere;


- nu înregistrezi întarzieri la plata mai mari de 30 de zile la data cererii de amânare;


- solicitarea amânării la plată trebuie depusă, cel târziu, până la data de 30 iunie 2020;


- nu ai beneficiat / nu beneficiezi de o altă soluție de amânare la plată în contextul pandemiei COVID-19 a creditului acordat de BRD (oferită de BRD sau acordată în conformitate cu dispozițiile OUG 37/2020);


- în condițiile acordării soluției de amânare la plată a ratelor și extinderii termenului de rambursare cu numărul de luni de amânare, durata creditului rezultata în urma amânării, în cazul creditelor Prima Casă, nu depașește 360 de luni (altfel spus, durata initiala a creditului tau Prima Casa a fost de maxim 357 de luni);


Te rugăm să ții cont că în perioada de amânare la plată se vor calcula dobândă si comisioane, conform dispozitiilor contractului incheiat cu Banca, iar acestea vor fi percepute după perioada de amânare la plată prin impartire pe perioada ramasa de creditare, conform cu exemplele de mai jos.


Prin urmare, după încheierea perioadei de amânare la plată, rata lunară va crește față de situația prezentă. De asemenea, perioada de creditare se va extinde cu perioada de amânare la plată.


Poți completa formularul AICI. După completarea lui te rugăm să ai rabdare să fii contactat de un reprezentat BRD pentru a stabili data semnării actului adițional.


Pentru informații despre statusul cererii tale de amânare îți punem la dispoziție un număr dedicat subiectului amânărilor de plată: 021 302 6118. Numărul este disponibil de luni până vineri între orele 09:00 și 19:00 pentru toți clienții persoane fizice.


Micro-companii, PFA și PL


Amânarea la plată (perioadă de grație) în condiții oferite de BRD


Oferim posibilitatea clienților micro-companii (companii cu cifra de afaceri sub 1 milion Euro) cât și Persoanelor Fizice Autorizate si Profesiilor Liberale, care sunt afectați temporar de efectele pandemiei Covid-19, de a solicita acordarea unei perioade de grație de 3 (trei) luni pentru plata ratelor de principal și pentru plata dobânzii, prevăzute în Contractul de Credit („Perioada de Grație”), perioada de creditare urmând a fi prelungită cu Perioada de Grație, precum și scutirea de la plata comisioanelor lunare prevăzute în Contractul de Credit pe Perioada de Grație.


Dobânda datorată corespunzatoare sumelor scadente, a caror plată este amânată, se va plăti eșalonat pe durata rămasă de până la noua maturitate, ulterior Peroadei de Grație.


Modificarea clauzelor contractuale ca efect al aprobării solicitării Clientului se realizează prin încheierea de acte adiționale de către părți.


Condițiile de eligibilitate pentru accesul la amânarea la plată în condițiile oferite de BRD:


- creditul pentru care ai solicitat suspendarea la plată a ratelor scadente (capital, dobânzi, comisioane) a fost acordat și nu a fost declarată scadența anticipată până la dată prezentei solicitării (este inclusă data în care s-a făcut cererea);


- data scadenței finale a obligațiilor de rambursare a creditului este ulterioară datei cererii (este inclusă data în care s-a făcut cererea).


Dacă ești interesat de această variantă, completează formularul dedicat AICI.


Corporate


Credite - Solutia BRD de amânare la plată a ratelor, în perioada COVID-19


Pentru clienții companii cu cifra de afaceri peste 1 milion Euro care sunt afectați temporar de efectele pandemiei Covid-19 şi care necesită măsuri de sprijin care susțin continuarea fără întreruperi a activității, BRD a pregatit o oferta de amânare la plată (perioadă de grație) poate fi accesată până la 30.06.2020, structurată dupa cum urmează:


(i) pentru facilitățile de credit cu grafic de rambursare a capitalului în rate - acordarea unei perioade de gratie de 3 (trei) luni pentru plata ratelor de principal prevăzute în contractul(ele) de credit („Perioada de Grație”), perioada de creditare urmând a fi prelungită cu Perioada de Gratie.


Amânarea la plată nu se aplică dobânzilor și comisioanelor, ce vor fi calculate și datorate conform prevederilor contractului(elor) de credit, inclusiv în cadrul Perioadei de Grație.


(ii) pentru facilitățile de credit care nu au un grafic de rambursare a capitalului în rate - prelungirea cu 3 (trei) luni a perioadei de valabilitate (utilizare și maturitate) a creditului, în aceleași condiții contractuale, cu plata dobânzii și a celorlalte costuri conform prevederilor contractului(elor) de credit.


Modificarea clauzelor contractuale, ca efect al aprobării solicitării tale, se realizează prin încheierea de acte adiționale de catre părți.


Poți completa formularul AICI. După completarea formularului te rugăm să ai răbdare să fii contactat de noi și să nu introduci cererea de mai multe ori.


Sursa: BRD.ro