www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareCare banci au aprobat cele mai multe cereri de amanare a ratelor la credite

Autor: Bancherul.ro
2020-05-19 22:52

BRD Groupe Societe Generale, a treia banca dupa marimea activelor din Romania, a primit cele mai multe cereri de amanare a ratelor la credite, 44.000 dintre acestea fiind aprobate pana la finalul lunii aprilie.


BCR, a doua mare banca locala, se afla pe locul doi si in privinta numarului de cereri de amanare a ratelor: a primit 36.000 de cereri de la persoanele fizice, dintre care a aprobat pana acum 30.000.


Dintre clienții cu cereri aprobate, 65% sunt pentru soluția BCR, cu trei luni amânare, iar 35% pentru cea oferită prin Ordonanța de Guvern 37/2020, cu până la nouă luni amânare.


BCR anunta intr-un comunicat ca a primit peste 1.000 de solicitări de amânare a ratelor și din partea persoanelor juridice. Aproximativ 500 au venit dinspre micro-antreprenori, peste 80% dintre ele fiind deja soluționate, iar alte 530 au fost depuse au fost depuse de companiile cu o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, cu o rată de implementare de aproximativ 75%.


"În ultima săptămână, BCR a decis să contacteze telefonic, în mod proactiv, alți 13.000 de clienți cu posibile probleme financiare pentru a le oferi sprijin și a găsi împreună soluții pentru depășirea momentelor mai dificile. Pornind de la premise de educație financiară, experții din rețeaua BCR le-au prezentat clienților care sunt opțiunile lor, ce înseamnă amânarea unei rate, cum arată graficul unui credit după amânare și ce impact poate exista în viitor", conform comunicatului BCR.


Banca Transilvania, cea mai mare banca din Romania, afiseaza pe site-ul propriu, in timp real, situatia amanarii ratelor la credite.


Pana ieri, banca a primit 30.164 de solicitari pentru amanarea ratelor de la clienti, dintre caree 30.097 solicitari au fost solutionate.


Clientii bancii au primit 28.748 de raspunsuri pozitive la cererile de amanare a ratelor si 1.349 de raspunsuri negative.


Conform datelor stranse de Asociatia Romana a Bancilor (ARB) de la toate bancile, un numar de 303.000 de persoane fizice si 14.000 de companii au solicitat pana acum amanarea ratelor la credite. (vezi aici detalii)


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104