www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareDintre firmele de recuperare creante, doar EOS KSI a decis amanarea ratelor pe perioada starii de urgenta

Autor: Bancherul.ro
2020-03-31 14:17

Dintre firmele de recuperare creante din Romania, doar EOS KSI a anuntat masuri pentru a-i ajuta pe datornici, si anume amanarea si scaderea ratelor pe perioada starii din urgenta cauzata de pandemia noului coronavirus COVID-19.


Georg Kovacs, unul dintre cei doi sefi ai EOS KSI Romania, este si presedintele Asociatiei de Management al Creantelor Comerciale - AMCC, din care fac parte alte 14 firme de recuperare creante: 


- Kruk


- Debt Collection Agency


- Kredyt Inkaso


- Intrum


- Creditexpress


- Cycle European


- Fire Credit


- Geri.ro


- Improvement Credit Collection


- KIA Juridic


- Mellon Romania


- OTP Factoring


- Recollection


Niciuna dintre aceste firme de recuperare creante nu a anuntat pana acum masuri de ajutorare a clientilor afectati de criza COVID-19.


De ce nu s-a decis la nivelul asociatiei o abordare unitara in aceasta situatie de criza?


Iata raspunsul primit de la EOS KSI Romania, daca firmele de recuperare creante au decis sa suspende colectarea datoriilor, in aceasta perioada de criza:


"Asociatia de Management al Creantelor Comerciale - AMCC, din a carei componenta fac parte EOS KSI Romania si alte 14 companii de profil, reprezentand aproximativ 80% din piata de management al creantelor din Romania, impreuna cu toti membrii sai, au decis adoptarea unor masuri speciale in contextul pandemiei de COVID19.


Pandemia cu care societatea romaneasca se confrunta astazi risca sa aduca atingere directa nu numai starii de sanatate a indivizilor, ci si realitatii economice cu care fiecare dintre noi se va confrunta in viitorul apropiat.

In acest sens, tocmai pentru ca intelege si respecta atat la nivel de industrie, cat si la nivelul fiecarei companii membra AMCC, concepte precum solidaritatea si responsabilitatea, industria de management al datoriilor, reprezentata de AMCC, depune toate eforturile pentru implementarea in practica curenta a unor masuri concrete de sprijinire si consolidare a eficientei proceselor financiar-economice din Romania.

Promovam asiduu si aplicam constant principiul general al politicii de conciliere si intelegere in raport cu clientii nostri, adaptat situatiei lor actuale si intr-un mod deschis dialogului, in fiecare etapa a relatiei cu persoana indatorata, a carei situatie s-a deteriorat ca urmare a pandemiei COVID- 19, in conformitate cu standardele etice.

Astfel, pe toata perioada starii de urgenta declarata in Romania dar si ulterior, EOS aplica o serie de masuri ce vin in sprijinul consumatorilor care vor putea beneficia de:


- amanarea a planului de rate stabilit;
- scaderea cuantumului ratelor deja negociate;

"Suntem constienti ca in actualul context social foarte multe persoane intampina dificultati financiare. In unele cazuri s-au redus salariile, iar in alte cazuri au avut deja loc concedieri. Masurile pe care compania noastra le-a adoptat in aceasta perioada, reprezinta un gest firesc in incercarea de a depasi impreuna aceasta perioada dificila generata de pandemia de COVID-19", declara Georg Kovacs, CEO EOS KSI Romania.

"In aceasta perioada, mai mult ca oricand, este important sa dam dovada de flexibilitate, sa ne adaptam rapid si sa intervenim, pentru a crea alternative sustenabile pentru consumatorii nostri, care au nevoie de sprijin", declara Adrian Boghiu CEO EOS KSI Romania.

EOS incurajeaza utilizarea canalelor de plata on-line, in vederea limitarii deplasarilor la punctele de plata si evitarii utilizarii bancnotelor si monedelor. Consumatorii EOS au la dispozitie mai multe metode on-line: plata facturilor prin aplicatia "My Eos" (accesibila pentru Android si IOS), prin intermediul site-ului www.eos-ksi.ro , internet banking sau transfer bancar.

EOS KSI Romania face parte din Grupul EOS, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii financiare personalizate din lume, avand ca activitate principala de business managementul creantelor.


Respectand motto-ul "For a debt-free world" ("Crearea unei lumi fara datorii"), EOS KSI ofera servicii de achizitie de portofolii de creante si colectare creante la nivel national si international, prin intermediul retelei de parteneri din peste 140 de tari, avand un rol important in economie deoarece o gestionare profesionala a creantelor reintroduce lichiditatile in circuitul economic.

EOS KSI este reprezentata la nivel national de 14 birouri regionale si de o retea dedicata de firme de avocatura si executori judecatoresti.

Valorile Grupului EOS functioneaza ca un ghid pentru activitatea zilnica a companiei. Valorile descriu modul in care angajatii EOS lucreaza impreuna si modul in care isi trateaza clientii, partenerii de afaceri si colaboratorii: cu atentie si intelegere, cu hotarare, incredere, deschidere si flexibilitate.