www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareRaiffeisen a decis sa amane cu trei luni ratele si la creditele firmelor afectate de criza COVID-19, nu doar la imprumuturile populatiei

Autor: Bancherul.ro
2020-03-23 17:45

Raiffeisen Bank a anuntat ca amana cu trei luni ratele la creditele firmelor sau prelungeste pe o perioada intre trei si 12 luni liniile de credit scadente in urmatoarea perioada, pentru a veni in sprijinul companiilor afectate de criza COVID-19.


In urma cu o saptamana, banca anunta aceeasi masura, amanarea cu trei luni a ratelor la credite, dar numai pentru persoanele fizice.


Decizia Raiffeisen a fost luata dupa ce si alte banci, precum  Banca Transilvania (BT), BCR sau BRD, au hotarat sa aplice masuri de amanare a ratelor si la creditele firmelor, nu doar la cele ale populatiei.


BT a anuntat inca din 17 martie "reducerea ratelor de credit pentru următoarele 6 luni, până la 100% din aceste rate, acolo unde se justifică şi analizând impactul imediat şi pe termen mediu."


Si BRD a decis "amânarea sau diminuarea ratelor împrumuturilor pe termen mediu și lung, pentru o perioada de pana la 3 luni", in cazul microintreprinderilor, cu cifra de afaceri sub 1 milion de euro.


De asemenea, BRD a anuntat si "prelungirea cu 3 luni a facilităților de credit pe termen scurt care expiră în următoarele 3 luni".


BCR a comunicat vineri ca amana cu pana la sase luni ratele la creditele firmelor si prelungeste liniile de credit.


Iata anuntul Raiffeisen:


💹 În contextul pandemiei COVID 19, Raiffeisen Bank pregătește soluții suplimentare pentru sprijinirea antreprenorilor cu credite în derulare.


🏦 Banca oferă asistență personalizată, în timp real, afacerilor care întâmpină greutăți semnificative în contextul pandemiei COVID 19 și a început implementarea următoarelor măsuri:


⌛ Amânarea cu 3 luni a ratelor de capital sau prelungirea pe o perioadă între 3 și 12 luni a liniei de credit scadente în perioada imediat următoare.


📃 Simplificarea fluxurilor interne și documentației necesară, astfel încât aceste modificări să poată fi implementate cu un minim de efort din partea clientului.


☎️ Dacă reprezentați legal o companie și considerați că veți avea probleme cu plata la timp a ratelor la credite, vă rugăm să contactați telefonic responsabilul dvs. de client sau directorul de agenție sau să contactați banca la 021 306 3007.