www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareTopul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea unui credit de nevoi personale

Autor: Bancherul.ro
2020-03-10 20:02

Dobanzile Anuale Efective (DAE) practicate de banci pentru refinantarea creditelor de nevoi personale variaza intre 8,44% si 16,07%, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul un numar de 16 imprumuturi de acest tip, din ofertele unui numar de 11 banci.


Astfel, cele mai mici dobanzi pentru refinantarea unui credit de nevoi personale in lei le gasim la Banca Romaneasca, Banca Transilvania si CEC Bank, in timp ce bancile cu cele mai ridicate costuri sunt Idea Bank, Alpha Bank si Raiffeisen Bank.


Topul a luat in considerare doar dobanzile standard, nu si pe cele oferite in conditii speciale, precum incasarea veniturilor intr-un cont al bancii sau achizitia altor produse bancare, precum un card de credit sau o asigurare de viata.


DAE, indicatorul pentru costul total al unui imprumut, care ia in calcul atat dobanda, cat si comisioanele, este in medie de 12,77% la cele 16 credite de refinantare luate in calcul.


DAE medie la creditele de refinantare este mai mica decat media DAE la creditele noi pentru consum, care se situeaza la 13,68% (vezi aici detalii).


Cele mai multe banci au in oferte credite de refinantare speciale, care difera de cele standard in principal prin dobanda diferita, de regula putin mai mica, cu scopul de a atrage clientii de la bancile concurente.


De exemplu, daca facem o comparatie intre cel mai ieftin credit de refintare, cu o DAE de 8,44%, de la Banca Romaneasca si cel mai scump credit de nevoi personale, la Unicredit, cu o DAE de 17,11%, diferenta intre cele doua rate lunare este de 85 de lei.


Concret, prin refinantarea la Banca Romaneasca a unui credit de la Unicredit, castigul este de 85 de lei lunar sau 1.020 de lei intr-un an.


Castigul poate fi si mai mare in cazul refinantarii unui credit de la IFN-uri, care au dobanzi la credite mult mai ridicate decat bancile.


 


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104