www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



Patria Bank imbunatateste incluziunea financiara si sociala in zonele rurale, cu credite pentru producatori agricoli, fermieri, antreprenori

Autor: Bancherul.ro
2020-01-08 12:34

 


Patria Credit IFN accesează un nou împrumut de la Fondul European pentru Europa de Sud – Est (EFSE), partenerul său pe termen lung, anunta banca intr-un comunicat, in care mai arata:


Valoarea împrumutului este de 2.5 milioane Eur (contravaloarea în lei) și va permite instituției financiare nebancare să își dezvote capacitatea de finanțare în monedă națională a producătorilor agricoli, fermierilor și antreprenorilor din mediul rural din România.


Patria Credit IFN este una dintre cele mai importante instituții de microfinanțare de pe piața românească și un nume puternic în rândul microîntreprinderilor și micilor producători din mediul rural, în special a celor care operează în sectorul agricol.


Patria Credit IFN este instituție de creditare parteneră EFSE din 2006, care pe lângă finanțarea primită până în prezent, a beneficiat de diferite proiecte de asistență tehnică susținute de Facilitatea de Dezvoltare EFSE care au ca scop principal creșterea capacității acesteia de a ajunge la clienții săi vizați într-un mod eficient și responsabil.


Christoph Tiskens, președintele Consiliului de Administrație EFSE, a declarat: „EFSE și Patria Credit au o relație de lungă durată de aproape 13 ani. Ne bucurăm să colaborăm pentru a sprijini dezvoltarea economică și a promova finanțarea responsabilă în zonele rurale. Cu această facilitate adițională în monedă națională, ne propunem să continuăm să oferim acces la finanțare producătorilor agricoli, a fermierilor și a antreprenorilor din mediul rural ce nu sunt acoperiți în mod natural la riscul valutar.”


Raluca Andreica, directorul general al Patria Credit IFN, a declarat: „Suntem încântați de parteneriatul puternic și sprijinul EFSE în continuarea misiunii noastre: îmbunătățirea incluziunii financiare și sociale în zonele rurale. Împrumutul ne va permite să ajutăm în continuare dezvoltarea producătorilor agricoli, micilor fermieri, antreprenorilor și a comunităților locale. "


Pentru informații suplimentare: pr@patriabank.ro, 0732.800.326, www.patriacredit.ro .


Despre Patria Credit si Grupul Patria Bank


Patria Credit IFN este o instituție financiară nebancară (IFN) specializată în finanțarea agricultorilor și a microintreprinderilor, în special din mediul rural. Patria Credit IFN este membră a Grupului Patria Bank, grup deţinut de Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și ezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW), BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN și Patria Asset Management.


Patria Credit este membră a European Microfinance Network (EMN) şi Microfinance Centre (MFC).


Despre EFSE


Înființat în anul 2005, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) are scopul de a dezvolta și susține creșterea economică și prosperitatea în Europa de Sud-Est și țările din Parteneriatul Estic investind în succesul intreprinderilor micro si mici, cât și îmbunătățind condițiile de trai ale gospodăriilor private. Deoarece accesul la servicii financiare reprezintă un factor cheie în dezvoltarea acestui segment, EFSE se focusează spre a ajuta sectoarele financiare locale în scopul îmbunătățirii abilității acestora de a oferi finanțări responsabile. Pe lângă activitățile de investiții, EFSE iși sporește impactul prin intermediul Facilității de Dezvoltare EFSE, care oferă asistență tehnică, training-uri și alt suport non-financiar întreprinderilor și instituțiilor.


EFSE a fost creat de către Banca de Dezvoltare KfW cu susținerea financiară a Ministerului pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania (BMZ) și a Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, capitalul EFSE este oferit de către agenții donatoare, instituții financiare internationale și investitori instituționali privați.
Finance in Motion GmbH, Germania, activează în calitate de consultant investițional EFSE, iar Hauck&Aufhäuser Fund Services S.A., Luxembourg, în calitate de manager.


Pentru mai multe informații cu privire la Fondul European pentru Europa de Sud-Est puteți accesa următorul website : www.efse.lu


Pentru mai multe informații cu privire la Finance in Motion puteți accesa www.finance-in-motion.com