www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareSondaj: ING si Banca Transilvania, considerate cele mai bune banci din Romania

Autor: Bancherul.ro
2020-01-02 11:22

ING si Banca Transilvania (BT) sunt cele mai bune banci din Romania, conform unui sondaj realizat de Bancherul.ro.


Numarul de aprecieri obtinute de cele doua banci sunt mult mai mari comparativ cu cele ale altor banci, precum BCR, BRD, Raiffeisen sau Alpha Bank.


ING si BT au castigat simpatia clientilor in primul rand pentru faptul ca au comisioane mici si sunt avantaje din punct de vedere tehnologic, iar in cazul BT, in special, pentru ca are o retea extinsa de unitati si bancomate si consilieri de calitate.


Sondajul a fost realizat in perioada august 2019, in cadrul unui numar de 30 de interviuri fata in fata in Bucuresti.


Intrebarile puse au fost urmatoarele: 
- Care credeti ca e cea mai buna banca din Romania? De ce?
- Care credeti ca e cea mai slaba/proasta banca? De ce?


ING a obtinut cele mai multe aprecieri pozitive (11), urmata de BT (8), BRD (3), Raiffeisen (2), BCR (2), Alpha Bank (1)
Printre cele mai slabe/proaste banci au fost enumerate, Raiffeisen, BRD, Provident, Piraeus Bank, Volksbank, CEC Bank, Banca Romaneasca, Eurobank (Bancpost).


Iata raspundurile la intrebari: 


1. BT pentru ca are multe unitati in toate orasele. Am cont la BT sunt multumita. N-am credite. Nu stiu o banca proasta. Profesoara, 35 de ani


2.Nu stiu, nu am card sau cont in banca .Vanzatoare, 30.


3. Raiffeisen si ING. Am parere proasta despre banci. Barbat, 35.


4. BT pentru servicii bune, personal amabil din ce am auzit, cel putin in Transilvania. Eu am card la Raiffeisen, e slaba banca. Inginer, 40.


5. ING pentru ca nu au comisioane daca incasezi salariul, am card la ei. Banca Romaneasca cred ca e proasta, nu stiu sigur. Casier, 30.


6. Care da cele mai ieftine credite si cele mai mici comisioane. Barbat, 40.


7. BRD, ca o folosesc. Nu stiu cea mai slaba. Student.


8. BT, am card la ei. Nu stiu cea mai slaba. Student.


9. ING, conform relatiei pe care o am in calitate de client. Nu stiu cea mai slaba, n-am interactionat cu altele. Grefiera, 30.


10. ING, multumita de servicii, comisioane mici. Cea mai slaba CEC, pentru ca nu-i vad rostul, e atat de veche. Si Provident. Student.


11. BRD, dar cu atentie, ca n-am ales-o eu, ci parintii care au conturi acolo. Nu m-am gandit care e cea mai slaba, dar si eu cred ca CEC. Student.


12. ING, am auzit ca au comisioane mici. Cele mai proaste BRD si Raiffeisen ca sunt clientul lor si au comisioane mari. Studenta.


13. BCR, sunt clientul lor, are avantaje ca e si locala si straina. CEC ar trebui sa fie cea mai slaba si First Bank cea mai slaba, ca e nou venita. Asistent medical, 30.


14. Nu cred ca exista diferente mari intre banci. Mi-am facut card la nimereala la ING si e OK. Baiat, 30, IT-ist.


15. Nu stiu, nu am de-a face cu bancile, primesc bani din strainatate. Mama cu copil mic, 35.


16. Raiffeisen, am card la ei, e OK. N-am vazut la alte banci ceva mai interesant. Ospatar 25.


17. N-am legat cu bancile. Cred ca ING, am prieteni care si-au luat de la ei Prima Casa usor. Ospatar, 25.


18. BT, are ATM-uri multe.


19. BT, are 0 comisioane peste tot. BRD cea mai slaba, pentru ca mi-au bagat o optiune pe card fara sa-mi explice si mi-au luat bani lunar, la fiecare incarcare. student.


20. BT, pentru aplicatie buna si notificari la fiecare tranzactie. Studenta.


21. ING, pentru roboteii la care puteai face plati si transferuri, dar i-au scos. Absolventa de liceu.


22. ING, pentru servicii complete precum reducere dobanda daca faci asigurare. Acum e client BCR pentru ca l-au suparat problemele de functionare a aplicatiei si cardurilor ING. Avocat, 30.


23. BCR, ca mama lucreaza acolo si e OK cu colegii si sefii. Cea mai slaba Piraeus. Studenta.


24. ING ca e cea mai inovativa. Cea mai slaba Piraeus ca a dat faliment in Grecia, la noi e OK ca au luat-o americanii. Student.


25. BT, tata are card la ei si pentru ca se implica in festivaluri gen Untold. Piraeus cea mai slaba. Studenta.


26. ING din ce am auzit pentru ca nu ia dobanda, eu nu am bani in banca. Pensionara.


27. BRD, lucrez cu ea de mai multi ani, sunt intelegatori si au comisioane Ok. Carpatica era o data cea mai slaba, nu vorbea nimeni de ea. Operator amanet, 25.


28. Nu am cont in banca, nu ma intereseaza subiectul. Baiat 30.


29. Alpha, ca a fost corecta cu clientii cand a modificat contractele de credit conform OUG 50/2010. Cea mai slaba Volksbank, ca a tepuit clientii, stiu ca i-am reprezentat in instanta. Avocata, 45.


30. BT, ca are dobanzi mari la depozite. Am cunoscuti care primesc si 4,7% la fonduri. Eu am doar 1% la BCR si BRD, ma gandesc s-ai scot. Cea mai slaba cred ca era cea greceasca, Eurobank. Si Raiffeisen am auzit. Nici de BNR nu sunt multumita, ca n-a facut nimic cand au disparut multe bani, incepand cu Bancorex, acum nu mai e niciuna romaneasca. Si a lasat bancile sa modifice ROBOR, il cred pe senatorul Zamfir, i-a chemat in Parlament si au recunoscut pana la urma, Isarescu e prea de mult timp acolo. Pensionara.