www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareING Bank se mentine pe locul 3, dupa Alior Bank si CEC Bank, in topul bancilor cu cele mai mici comisioane pentru un cont cu card si online banking (actualizat)

Autor: Bancherul.ro
2019-12-10 19:59

ING Bank se situeaza pe locul opt in topul bancilor cu cele mai mici comisioane pentru un cont curent standard in lei al unei persoane fizice, cu card de debit si serviciile de online banking (internet/mobile banking), dupa ce banca olandeza a majorat comisioanele in lei, pentru a compensa scaderea celor in euro, impuse de normele europene SEPA, din 15 decembrie.


Topul ia in calcul doar ofertele standard ale bancilor, nu cele din cadrul pachetelor sau conditionate de diverse operatiuni, precum incasarea salariului sau a unei sume minime lunare in cont si efectuarea uneia sau mai multor plati online sau cu cardul.


ING a crescut comisionul standard pentru platile interbancare in lei de la 0 lei la 5 lei, nivel care se va aplica si pentru platile in euro, din 15 decembrie, fata de 50 de lei, cat este in prezent.


ING a decis insa sa majoreze comisioanele pentru retragerile in lei de la bancomatele din Romania, de la 3 lei la 5 lei, noul comision urmand sa se aplice si pentru retragerile in euro de la ATM-urile bancilor straine. (vezi aici detalii)


Si Unicredit a crescut nivelul comisioanelor in lei, odata cu diminuarea celor in euro: comisionul standard pentru administrarea lunara a unui cont in lei a crescut de la 3 la 5 lei, iar comisionul pentru retragerile de numerar de pe carduri la bancomatele altor banci din Romania si strainatate a fost majorat de la 1% + 2,5 lei la 1,5% minim 7 lei. (vezi aici detalii)


Cele mai ieftine banci


Cele mai ieftine trei banci raman Alior Bank, CEC Bank si Garanti Bank, care au tarife apropiate.


Intre primele cinci banci cu comisioanele cele mai mici se mai afla First Bank si Idea Bank.


Cele mai scumpe banci


Cea mai scumpa banca este Raiffeisen Bank, cu cele mai ridicate comisioane pentru un cont curent in lei, suma acestora ajungand la peste 70 de lei, de trei ori mai mult decat costul unui cont la cele mai ieftine banci, CEC Bank si Alior Bank (Telekombanking).


BRD si Patria Bank se regasesc pe urmatoarele locuri in topul bancilor cu cele mai ridicate comisioane.


ACTUALIZARE


Articolul a fost corectat, dupa publicare, in titlu, text si tabelul cu comisioanele pentru ING Bank si Raiffeisen Bank, care au continut date si calcule gresite.