www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareMihaela Bitu preia conducerea ING Bank

Autor: Bancherul.ro
2019-06-07 08:57

Mihaela Bitu, 49 de ani, preia conducerea ING Bank de la polonezul Michael Szczurek, 48 de ani, care pe parcursul ultimilor sapte ani in care a fost la sefia bancii olandeze a derulat o strategie de dezvoltare agresiva prin care a reusit dublarea cotei de piata si a numarului de clienti.


Ca si predecesorul ei, care va prelua conducerea diviziei retail a grupului ING din Asia, Bitu a lucrat pana acum doar la ING, inca de la infiintarea bancii in Romania, in urma cu 25 de ani. Ea a ocupat in ultimii noua ani funtia de director adjunct al ING Bank Romania, responsabila de divizia pentru companii mari (wholesale banking), iar de anul trecut reprezinta banca si in Asociatia Romana a Bancilor (ARB).


Ce a declarat Mihaela Bitu, intr-un comunicat al bancii:

"De-a lungul anilor, echipa noastră a promovat servicii și produse inovatoare, diferențiatoare, urmărind cu consecvență o strategie de creștere organică. Am devenit astfel o bancă universală dinamică, adresând cu succes toate segmentele de clienți. Istoria noastră de 25 de ani este o dovadă clară a angajamentului pe termen lung al grupului ING în România și ne propunem să sprijinim pe mai departe dezvoltarea mediului de afaceri românesc prin serviciile oferite, prin conduita în afaceri și prin spiritul inovativ. De aceea, mă onorează cu atât mai mult această numire și încrederea pe care grupul ING o are în profesionalismul și maturitatea echipei noastre locale."


Comunicatul ING


Mihaela Bîtu, noul CEO al ING Bank România


Începând cu 3 iulie, Mihaela Bîtu va deveni noul CEO al ING Bank România.


Mihaela are o lungă istorie cu ING, alăturându-se echipei ING România la scurt timp după înființarea companiei, în urmă cu 25 de ani.


Cu o bogată experiență multi-disciplinară în domeniul bancar, atât pe piața din România, cât și peste granițe, ocupă în prezent funcția de Head of Wholesale Banking și Director General Adjunct. Din luna mai 2018, Mihaela Bîtu este și membru al Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor.


Numirea vine după un mandat de 7 ani al lui Michal Szczurek, care va prelua conducerea diviziei de Retail a grupului ING din regiunea Asia.


« De-a lungul anilor, echipa noastră a promovat servicii și produse inovatoare, diferențiatoare, urmărind cu consecvență o strategie de creștere organică. Am devenit astfel o bancă universală dinamică, adresând cu succes toate segmentele de clienți. Istoria noastră de 25 de ani este o dovadă clară a angajamentului pe termen lung al grupului ING în România și ne propunem să sprijinim pe mai departe dezvoltarea mediului de afaceri românesc prin serviciile oferite, prin conduita în afaceri și prin spiritul inovativ. De aceea, mă onorează cu atât mai mult această numire și încrederea pe care grupul ING o are în profesionalismul și maturitatea echipei noastre locale.» Mihaela Bîtu, ING Bank România.


ING sărbătorește 25 de ani de activitate pe piața din România. În prezent, ocupă al șaselea loc în topul băncilor locale, cu o cotă de piață, cu puțin peste 10% și o creștere organică în tot acest timp. Dinamica ultimilor ani a fost mai accentuată, dat fiind focusul pe tendințele digitale și crearea unei experiențe diferențiatoare pentru clienții săi. Numărul de clienți individuali ING activi a ajuns la 1,32 milioane, cu un trend pozitiv prefigurat în continuare.


 


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104