www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareAlpha Bank plateste o dobanda formata din EURIBOR 6M+1,5% la obligatiunile ipotecare

Autor: Bancherul.ro
2019-05-23 19:01

Alpha Bank a emis primele obligatiuni ipotecare din Romania, in valoare de 200 milioane euro, cei mai mari investitori fiind BERD, cu 40 milioane euro, si IFC, cu 50 milioane euro.


"Atât investitorii instituționali locali, cât și cei internaționali precum IFC și BERD au manifestat un interes deosebit pentru această tranzacție", a precizat Alpha Bank, pentru Bancherul.ro.


Obligațiunile sunt emise pe o perioadă de 5 ani, cu dobândă variabilă (EURIBOR 6M+1,5%).


Dobanda cu care s-a imprumutat Alpha Bank prin intermediul obligatiunilor ipotecare este mai mica decat dobanda pentru unele obligatiuni negarantate emise de banci.


De exemplu, in 2018, Banca Transilvania a emis obligațiuni la termen de 10 ani, de tipul Fondurilor Proprii de Nivel 2, negarantate, subordonate, denominate în euro, cu o dobândă anuală egală cu EURIBOR 6M +3,75%.


Comunicatul Alpha Bank:


Alpha Bank Romania a realizat cu succes prima emisiune
de obligațiuni ipotecare din România


Alpha Bank Romania anunță realizarea cu succes a primei emisiuni de obligațiuni ipotecare, în valoare de 200 milioane euro, o premieră pentru sectorul bancar din România. Acesta reprezintă un moment de referință atât pentru Alpha Bank Romania, cât și pentru piața românească de capital.


Obligațiunile emise pe o perioadă de 5 ani, cu dobândă variabilă sunt garantate cu credite ipotecare de foarte bună calitate și au obtinut ratingul (P)Baa2 din partea Moody’s.


Atât investitorii instituționali locali, cât și cei internaționali precum IFC și BERD au manifestat un interes deosebit pentru această tranzacție.


Sergiu Oprescu, Președintele Executiv Alpha Bank Romania a declarat:


“La aproape 18 ani de la lansarea primului împrumut pentru achiziția de locuințe, Alpha Bank Romania deschide un nou capitol pe piața bancară locală cu acest nou instrument de finanțare, demonstrând încă o dată capacitățile sale de pionierat".


Obligațiunile vor fi listate atât pe Bursa de Valori din Luxemburg, cât și pe Bursa de Valori București.


"Obligațiunile ipotecare sunt instrumente moderne de finanțare care vor contribui la dezvoltarea instituțiilor financiare din România și a pieței de capital”, a declarat Sergiu Oprescu.


Tranzacția a fost intermediata de banca de investiții Barclays Bank PLC în calitate de Lead Manager și Alpha Finance România în calitate de Co-Manager.


 


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104