www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareSite-ul Birouldecredit.ro are probleme de functionare

Autor: Bancherul.ro
2019-04-09 10:29

Site-ul Biroului de Credit (Birouldecredit.ro), unde bancile si IFN-urile isi raporteaza clientii cu credite, functioneaza cu intreruperi de doua zile.


“În lucru. Portalul Biroului de Credit este indisponibil pentru moment, vă rugăm reveniți mai târziu”, este mesajul care a aparut pe site-ul Birouldecredit.ro, pe parcursul zilei de ieri, precum si in aceasta dimineata.


Reprezentantii Biroului de Credit nu au raspuns la intrebarea trimisa de Bancherul.ro privind problemele de functionare ale site-ului si posibil si ale sistemului informatic prin care bancile si IFN-urile interogheaza baza de date Biroului de Credit pentru a analiza bonitatea celor care solicita imprumuturi.


Bancile si IFN-urile raporteaza la Biroul de Credit atat informatii pozitive, privind instoricul de plata a creditelor, pe baza carora se realizeaza un scoring Fico luat in considerare la acordarea unui nou credit, cat si informatii negative, adica restantele de peste 30 de zile la plata ratelor.


Biroul de Credit a lansat in luna mai 2018 o aplicatie online, pe site-ul propriu, Birouldecredit.ro, in care clientii bancilor si IFN-urilor pot cere nu doar raportul de credit privind informatiile cu care sunt inscrisi, dar pot trimite si reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor, in care pot solicita inclusiv stergerea datelor, daca apreciaza ca acestea au fost raportate ilegal. (vezi aici detalii)


 


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104