www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareCare este firma de asigurari cu cea mai ieftina asigurare auto RCA, cu bonus-malus (B8)

Autor: Bancherul.ro
2019-01-27 15:45

Pretul unei asigurari auto obligatorii (RCA) difera foarte mult de la o firma de asigurari la alta, dar si in functie de clasa de bonus-malus aferenta celui asigurat, care este un indicator pentru riscul unei asigurari, adica probabilitatea unui accident.


Astfel, un sofer care are cea mai buna clasa de bonus, B8, care inseamna ca acesta nu a avut niciun accident, va plati pentru o asigurare auto RCA pe 12 luni cu pana la 125 de lei (21%) mai putin decat o persoana fara un istoric cu bonus.


Viceversa, cine are clasa de malus ridicata, adica a avut accidente, va plati cu sute de lei mai mult.


Cea mai ieftina asigurare RCA se poate cumpara, in prezent, de la Euroins, daca ai bonus B8, la un pret de 475 de lei pe 12 luni, pentru un autoturism de 1,6 cm, 82 kw, 5 locuri, folosit in interes personal, persoane fizice. Cel mai scump e la Allianz: 676 lei.


Generali si Omniasig au tarife apropiate de Euroins, in jurul a 500 de lei, Groupama si City sunt in zona medie a tarifelor cu peste 500 de lei, iar Watford si Asirom au preturi apropiate de Allianz, de pete 600 de lei.


Daca nu ai bonus, cel mai ieftin este la City – 600 de lei, iar cel mai scump la Asirom – 1254 de lei, adica dublu.


Preturi in jur de 600 de lei mai au Euroins si Omniasig, Groupama, Allianz si Watford au preturi pde pana la 800 de lei, iar la Generali tariful e de peste 900 de lei.


[1]


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104