www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareCetelem va fi afectata de noul regulament BNR privind gradul de indatorare la credite

Autor: Bancherul.ro
2018-10-27 14:43

Cetelem, una dintre cele mai mari IFN-uri pentru creditele de consum, transformata in banca din acest an (sucursala a BNP Paribas Personal Finance SA Paris), spune ca va fi afectata de noul regulament al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) privind limitarea gradului de indatorare la credite.


"BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala București susține inițiativele menite să protejeze clientii, în special pe cele care implică, în procesul de legiferare și prin dialog comun, toți actorii din piață. Responsabilitatea este centrul culturii noastre organizaționale: am încurajat și vom continua să încurajăm creditarea responsabilă, cum ar fi promovarea creditelor de nevoi personale cu dobândă fixă. Suntem convinși că decizia BNR are ca fundament beneficiul clientului și apreciem că noul regulament BNR vizează evitarea situațiilor precum supraîndatorarea populației. În ceea ce privește activitatea viitoare a băncii, odată cu intrarea în vigoare a noului regulament, estimăm că ar putea exista un impact asupra ritmului de creditare", conform unui raspuns al Cetelem la solicitarea Bancherul.ro.


Cetelem a mai precizat ca "din 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala București, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA și banca mamă franceză BNP Paribas Personal Finance.


După finalizarea acestui proces activitatea comercială din Romania a continuat și continuă sub marca comercială Cetelem. Totodată, compania si-a pastrat protofoliul de produse, fiind o bancă specializată în creditul de consum și nu o bancă universală."


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/bancherul/public_html/print.php on line 104