www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareTermenul de depunere a declaratiei unice a fost prelungit pana la 31 iulie

Autor: Bancherul.ro
2018-07-13 16:06

În ședința de Guvern de joi, 12 iulie, s-a aprobat extinderea până la 31 iulie a.c., a termenului până la care contribuabilii, persoane fizice trebuiau să depună Declarația Unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale, anunta Ministerul Finantelor intr-un comunicat.


Termenul a fost extins deoarece atât bonificaţia de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019, cât și cea acordată corespunzător pentru contribuţiile sociale datorate, au suscitat interesul contribuabililor, care a determinat îngreunarea Spațiului Privat Virtual prin numărul foarte mare de accesări ale acestui serviciu online gratuit în apropierea expirării termenului.


Declarația se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au de asemenea obligația de a depune Declarația Unică.


Declarația Unică se depune online, atât prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator și parolă, sau cu certificat digital calificat, cât și prin intermediul portalului e-guvernare.ro.


Declarația se poate depune și în format hârtie direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.


Nedepunerea la termenele prevăzute de lege de către persoanele fizice a Declaraţiei Unice se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei, potrivit art.336, alin.(3) din Codul de Procedură Fiscală.


Printr-o declarație rectificativă, Declarația Unică poate fi modificată de către contribuabili din proprie inițiativă, ori de câte ori informațiile declarate anterior trebuie rectificate.


Formularul și instrucțiunile de completare pot fi descărcate online de la următorul link


Alte informaţii detaliate se pot obţine:


· online, prin accesarea www.anaf.ro, secțiunea „Asistență contribuabili” rubrica „Despre impozite şi taxe” – Despre impozitul pe venit”, la următorul link;


· telefonic la numărul 031.403.91.60;


· direct la sediile ANAF, de la specialiștii structurilor de asistență pentru contribuabili.


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104