www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareTitlurile de stat pentru populatie prin Programul Tezaur se vor distribui si prin Posta Romana

Autor: Bancherul.ro
2018-05-19 15:45

Ministerul Finantelor a pus in dezbatere publica un proiect de ordonanta pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, care vizează diversificarea canalelor de distribuție și flexibilizarea procesului de vânzare a titlurilor de stat emise de MFP pentru populație prin intermediul unor instituții cu infrastructură și cu rețea de acoperire la nivel național, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor, in care se mai precizeaza:


Astfel, va fi autorizată Compania Națională Poșta Română în vederea tranzacționării titlurilor de stat către populație, urmând ca, ulterior, să fie aprobate normele tehnice de aplicare, instrucțiunile detaliate de vânzare și plata obligațiilor la scadență pentru aceste titluri de stat, similare cu cele în vigoare pentru unitățile Trezoreriei Statului.


În anul 2018, MFP va derula o campanie de informare și promovare a emisiunilor planificate. Plafonul indicativ pentru acest an este de aproximativ 4 miliarde de lei.


Emisiunile de titluri de stat destinate populației în cadrul Programului TEZAUR ediția Centenar vor fi emise pe maturități de termen mediu. Nivelul dobânzii va fi stabilit prin raportare la randamentul titlurilor de stat cotate pe piața interbancară pentru maturitatea respectivă.


Proiectul de act normativ poate fi consultat aici.


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104