www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareLegea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor

Autor: Bancherul.ro
2018-04-01 18:20

Proiectul de lege privind plafonarea dobanzilor la credite, initiat de senatorul PNL Daniel Zamfir, prietenul avocatului Gheorge Piperea, implicat in numeroase procese impotriva bancilor, nu a fost inclus pe ordinea de zi a sedintei de miercuri, 4 aprilie, a comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor, cea care impreuna cu comisia juridica ar trebui sa dea raportul final asupra legii, inainte sa fie trimisa plenului Parlamentului pentru a fi votata.


Comisia juridica nu si-a publicat ordinea de zi pentru sedinta de saptamana viitoare, dupa ce in sedinta de saptamana trecuta proiectul a fost prezentat de senatorul Zamfir, dar fara a avea loc dezbateri, in condiitile in care nici Guvernul, nici Cosiliul Concurentei nici BNR inca nu-si exprimasera punctele de vedere cu privire la aceasta lege, foarte importanta pentru sistemul financiar-bancar.


De altfel, proiectul de lege a fost programat initial pentru dezbateri intr-o sedinta comuna a comisiilor de buget si juridica, sedinta care urma sa aiba loc saptamana trecuta, insa luni sedinta a fost anulata.


Este posibil, asadar, ca nici in aceasta saptamana sa nu se dezbata legea intr-o sedinta comuna a celor doua comisii, probabil in asteptarea punctelor de vedere ale institutiilor si reprezentantilor celor afectati de aceasta lege.


Comisia de buget, finante si banci din Camera Deputatilor este condusa de deputatul PSD Marius Budai, iar deputatii PSD sunt majoritari, cu 11 deputati din totalul de 25.


Si in comisia juridica, condusa de deputatul PSD Eugen Nicolicea, sunt 12 deputati PSD din totalul celor 25.


PSD va avea astfel ultimul cuvand in stabilirea formei finale a acestei legi, in conditiile in care nici PNL nu mai sustine legea, dupa ce senatorul Zamfir a cazut in dizgratiile sefului de partid, Ludovic Orban, care vrea sa-l dea afara. (vezi aici detalii)