www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareIn cazul unor datorii la IFN-uri, se pune doar poprire sau se pot atinge si de proprietatile mele imobiliare?

Autor: Bancherul.ro
2018-03-15 13:20

"In cazul unor credite de nevoi personale, fara garantii, luate de la IFN-uri, pot fi executat si altfel, sau doar cu poprire pe salariu in limita a 50%? Se pot atinge de proprietatile mele imobiliare? Multumesc!", intreaba un cititor.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro


Stimate domn,


Executarea silita se poate face atat prin poprirea salariului, cat si prin vanzarea bunurilor, inclusiv a celor imobiliare. Depinde de sumele datorate.


Iata ce spune Codul de Procedura Civila:


Articolul 629: Veniturile si bunurile supuse executarii


Veniturile si bunurile debitorului pot fi supuse executarii silite daca, potrivit legii, sunt urmaribile si numai in masura necesara pentru realizarea drepturilor creditorilor.


Asadar, se poate pune sechestru pe locuinta, masina sau alte bunuri personale daca datoria se poate recupera doar prin vanzarea acestora, nefiind suficienta poprirea salariului.


Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca legea va mai confera si dreptul de a va intelege cu creditorul (banca, IFN-ul sau cui datorati bani) cu privire la modalitatea de executare silita, astfel incat sa vi se puna doar poprire pe salariu sau doar prin vanzarea bunurilor.


Iata ce mai spune Codul de Procedura Civila:


Vezi aici raspunsul integral.


Probleme cu banca? Scrie-ne aici si te ajutam!