www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancarePlanurile Este Bank de a prelua alte banci in Romania

Autor: Bancherul.ro
2018-02-28 20:18

Andreas Treichl, seful Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, a prezentat astazi planurile grupului austriac cu privire la cresterea organica in Romania si posibilitatea de a achizitiona alte banci scoase la vanzare, in paralel cu strategia de dezvoltare a proiectului de digitalizare prin implementarea aplicatiei George si in tara noastra.


Intrebat daca Erste Bank este interesata de oferte de preluare a altor banci in Romania, Treichl a raspuns: “Este extrem de redus apetitul nostru pentru preluarea de noi banci in Romania”.


El a adaugat ca prioritatea nr.1 in acest moment este implementarea aplicatiei George in Romania si alte tari din regiune, cu scopul de a-l face “complet compatibil cu oferta de produse si servicii analoge”.


Seful Erste Bank a precizat ca lipsa unei platforme digitale corespunzatoare cu cea de la nivelului grupului a fost un motiv pentru care BCR a ramas in urma concurentei anului trecut in privinta cresterii creditarii.


Erste Bank investeste anual 1 miliard de euro pentru IT.


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104