www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareCum pot fi sters din Biroul de Credit?

Autor: Bancherul.ro
2018-02-23 14:55

"Am vrut sa fac un credit si m-au gasit raportat la Biroul de Credit cu datorii.


Am avut mai demult un card de credit Cardavantaj la Credit Europe Bank si probabil ca de acolo mi se trage, dar nu m-au anuntat.


Ce pot sa fac ca sa fiu sters din baza de date?", intreaba un cititor.


Raspuns Reclamatiibanci.ro:


Stimate domn,


Daca nu ati fost anuntat de Credit Europe Bank cu cel putin 15 zile inainte de a fi raportat la Biroul de Credit, conform legii, trimiteti o cerere la banca pentru a va sterge din Biroul de Credit.


In cazul dumneavoastra ar putea fi vorba de prelucrarea nelegala a datelor cu caracter personal, prevăzută de art. 32 din Legea nr. 677/2001, adica transmiterea de date negative la Biroul de Credit, fără a se face dovada informării prealabile, cu încălcarea prevederilor art. 8 alin. (2) şi art. 9 alin.(1), art. 12 din Decizia ANSPDCP (Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal) nr. 105/2007 cu privire la prelucrările de date cu caracter personal efectuate în sisteme de evidenţă de tipul birourilor de credit, coroborate cu art. 12 alin. (1) din Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.


Vezi aici raspunsul complet