www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareBanca Romaneasca este in stadiu avansat de vanzare, anunta banca-mama din Grecia, NBG

Autor: Bancherul.ro
2017-05-28 22:33

Procesul de vanzare a subsidarei National Bank of Greece (NBG) din Romania, Banca Romaneasca, se afla intr-un stadiu avansat, spune banca-mama din Grecia, ceea ce inseamna ca in urmatoarele luni s-ar putea anunta numele cumparatorului si incheierea tranzactiei.


Precizarea cu privire la stadiul tranzactiei de vanzare la Banca Romaneasca a fost facuta de NBG in cadrul conferintei de prezentare a rezultatelor financiare in primul trimestru din acest an.


Una dintre bancile interesate de preluarea Bancii Romanesti s-a aratat OTP Bank, ai carei oficiali au anuntat recent ca au depus o oferta pentru preluarea bancii grecesti si asteapta un raspuns la finalul lunii viitoare la inceputul lunii iulie.


Banca Transilvania, care de asemenea si-a exprimat intentiile de extindere prin preluari de alte banci, nu au anuntat nimic cu privire la Banca Romaneasca.


Dimpotriva, seful bancii, Omer Tetik, a spus, pentru Bancherul.ro, ca o eventuala tranzactie pe piata de achizitii nu este atat de aproape cum se crede.


Ceea ce ne face sa spunem ca OTP Bank este favorita pentru prealuarea Bancii Romaneasti.