www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareMarfin Bank a fost scoasa iar la vanzare, dupa ce BNR nu a aprobat tranzactia cu Bank of Beirut

Autor: Bancherul.ro
2017-03-21 07:34

Marfin Bank a fost scoasa din nou la vanzare, la un an dupa ce autoritatile din Cipru au anuntat ca prima licitatie pentru vanzarea bancii a fost castigata de Bank of Beirut din Liban.


Presa din Cipru a relatat ca Bank of Beirut a vrut sa plateasca 30 de milioane de euro pe Marfin Bank, in conditiile in care capitalul bancii romanesti era de doar 22,7 milioane euro.


Tranzactia urma insa sa fie aprobata si de Banca Nationala a Romaniei, ceea ce se pare ca nu s-a intamplat.


Investment Bank of Greece, banca de investitii din Grecia angajata de administratorul special al Cyprus Popular Bank Public Co Ltd (CPB), banca cipriota aflata in curs de lichidiare, care este actionarul Marfin Bank, a anuntat pe site-ul propriu, la inceputul acestei luni, ca relanseaza procesul de licitatie pentru vanzarea Marfin Bank.


Marfin Bank a acumulat pierderi de peste 235 de milioane de lei in ultimii ani dupa criza, in 2015 pierderea fiind de aproape 10 milioane lei, conform rapoartelor publicate de banca, analizate de Bancherul.ro. (vezi aici detalii)


Vezi mai jos o parte din prezentarea Marfin Bank inainte de prima licitatie.


[1]