www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareHoria Ciorcila, seful Bancii Transilvania, vrea sa cumpere alte banci

Autor: Bancherul.ro
2017-02-15 09:53

Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, declara ca banca sa este interesata de preluarea altor banci scoase la vanzare in Romania, dupa ce in 2015 a cumparat Volksbank, tranzactie din care banca din Cluj a obtinut un castig spectaculos, de 1,6 miliarde lei.


"Vom continua să creştem organic finanțând economia românească, valorificând şi pe viitor avantajul competitiv al capacității locale de decizie. O vom face prudent şi responsabil, atenți la multiplele provocări ale mediului economic local şi european. Pe de altă parte, cred că procesul de consolidare a pieței va continua şi suntem deschişi şi interesați de eventuale achiziții, dar orice decizie de acest tip va fi rațională, va trebui să facă sens pentru noi, respectiv să fie complementară şi să adauge valoare", a declarat Ciorcila, citat intr-un comunicat al Bancii Transilvania.


Mai multe banci romanesti, printre care si doua grecesti, Bancpost si Banca Romaneasca, se afla in prezent in negocieri de vanzare.


Alte banci care ar putea fi subiectul unor tranzactii de preluare sau fuziune sunt Veneto Banca, Intesa Sanpaolo, Credit Europe Bank, Credit Agricole, BRCI.


Banca Transilvania este a treia mare banca locala dupa valoarea activelor, dupa BCR si BRD.


Update 16.02.2017:


"Intesa Sanpaolo Bank nu este si nu urmeaza a fi subiectul unei tranzactii de preluare sau fuziune", au precizat reprezentantii bancii.