www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareFrançois Bloch, noul presedinte al BRD, isi prezinta strategia si obiectivele

Autor: Bancherul.ro
2017-02-10 10:42

Concentrarea pe clienti, simplificarea si inovarea sunt principalele elemente de care va tine cont in activitatea sa noul director general al BRD, François Bloch, care luna viitoare implineste 50 de ani.


Bloch, care a preluat oficial conducerea bancii franceze in 21 decembrie 2016, a precizat, pentru Bancherul.ro: „nu ne uitam la profitul pentru anul viitor, ci pe termen lung”.


François Bloch se prezinta si descrie obiectivele sale la BRD:


„Lucrez in industria bancara de 25 de ani, in mai multe tari, nu doar in Franta, ci si in Germania, in SUA, Rusia, iar in Romania am venit in urma cu cinci luni. Am fost implicat, in toti acesti ani, in aproape toate activitatile din cadrul sistemului bancar.


Care sunt planurile mele si care este viziunea mea pentru BRD in urmatorii ani:


Cel mai important element este sa mentimen clientul in centrul antentiei si sa continuam sa fim atenti cu clientii. Astfel vom putea sa progresam, sa intensificam relatia cu clientii, sa avem o baza de produse adecvate, pentru a raspunde nevoilor clientilor. Aceasta ne va putea permite nu doar sa ne majoram profitul, dar, mai important, sa avem o relatie pe termen lung.


Deci nu ne uitam la profitul pentru anul viitor, ci pe termen lung.


Iar obiectivele pe termen lung se realizeaza prin construirea unei relatii cu clientii. De aceea, prima mea prioritate este imbunatatirea experientei clientului, calitatea serviciilor, calitatea produselor.


Apoi, trebuie sa ne ocupam si de noi, sa simplificam procesele, sa lucram mai rapid si mai bine pentru clienti, sa facem fata unei reglementari intesive, pentru ca suntem intr-o afacere care trebuie reglementata, de aceea trebuie sa tinem cont de ea.


Ultimul element este inovatia. Trebuie sa continuam sa inovam, sa lansam noi produse, noi servicii, prin internet si mobile banking, call center, ATM, precum si alte initiative pe care vom continua sa le dezvoltam in urmatorii ani.


In concluzie: focusarea pe clienti, simplificarea si inovarea sunt principalele elemente ale viziunii mele.


CV-ul lui François Bloch, conform datelor BRD


Director General BRD din 21 decembrie 2016


Născut pe 31 martie 1967


Rezident în Bucureşti, sectorul 1


Absolvent al Şcolii Naţionale de Statistică şi Administrare Economică din Paris în 1990, dl François BLOCH şi-a parcurs întreaga carieră în cadrul Grupului Société Générale, ocupând următoarele funcţii:


- Broker şi ulterior Director al Departamentului de brokeraj pe pieţele de instrumente derivate în cadrul Societe Generale Elsässische Bank, Frankfurt (1990 - 1993);


- Director Adjunct şi ulterior Director al filialei SG, FIMAT Banque, Zweigniederlassung Frankfurt (1993 -1997);


- Director Adjunct Riscuri şi ulterior Director al Departamentului Riscuri în cadrul FIMAT International Banque, Paris (1997 -2000);


- Director General FIMAT USA Inc. (2000-2002);


- Director General Executiv Adjunct – Membru al
Consiliului de Administraţie FIMAT International Banque (2002-2007);


- Director de Strategie şi Integrare Newedge (2008-2009) şi membru neexecutiv al Consiliului de Administraţie Newedge Group –filiala de brokeraj a Societe Generale (2010-2012);


- Şef al departamentului Risc de Credit, Instituţii Financiare şi Riscuri de Tară, Societe Generale (2009-2012).


- Începând din 2012 şi până în noiembrie 2016, a deţinut funcţiile de Prim Vice-Preşedinte, ulterior Prim Vice-Preşedinte al Consiliului Director, membru al Consiliului Director, membru al Consiliului de Administraţie Rosbank PAO.


Totodată, începând din 2012, exercită şi următoarele mandate la nivelul Grupului: Membru al Consiliului
de Administraţie LLC Rusfinance Bank (subsidiară Rosbank, specializată în finanţare auto şi puncte de
vânzare), Membru al Consiliului de Administraţie al Bancii Comerciale Deltacredit SA (subsidiară Rosbank, specializată în credite ipotecare), Membru al Consiliului de Administraţie al Societe Generale Strakhovanie (subsidiară, Societe Generale specializată în asigurări non-viaţă), Societe Generale Strakhovanie Zhizni (subsidiară, Societe Generale specializată în asigurări de viaţă).


Din 21 decembrie 2016, deţine funcţia de Director General al BRD - Groupe Societe Generale.