www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareTransferurile de bani ale romanilor din strainatate au ajuns la 2,1 miliarde euro anul trecut, conform statisticilor Eurostat

Autor: Bancherul.ro
2016-12-12 09:46

Transferurile personale de bani din strainatate incasate de romanii din tara in 2015 au atins valoarea de 2,1 miliarde euro, conform statisticilor prezentate de Eurostat privind volumul de transferuri personale inregistrate in tarile Uniunii Europene. (vezi tabelul de mai jos)


Din cei 2,1 miliarde euro, cei mai multi bani, ehivalentul a 1,6 miliarde euro, au fost incasati din tarile europene, in timp ce din afara spatiului UE romanii au primit 429 milioane euro.


Romania se claseaza astfel pe locul trei in Uniunea Europeana in privinta volumului de bani primiti de persoanele fizice din strainatate, dupa Portugalia, cu 3,3 miliarde euro, si Polonia, cu 3,1 miliarde euro.


In privinta transferurilor personale din Romania catre alte tari, volumul acetora s-a ridicat 429 milioane euro, dintre care aproape 300 milioane catre tari din UE.


Tarile europene din care au fost trimisi cei mai multi bani sunt Marea Britanie, Italia si Spania, tari in care muncesc cei mai multi romani.


[1]


Vezi aici statistica Eurostat 


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104