www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareBCR Leasing si-a majorat volumul de finantari cu 42%

Autor: Bancherul.ro
2016-11-26 21:31

Activitatea de leasing a Grupului BCR a inregistrat o crestere cu 42% pe primele 9 luni din 2016, fata de aceeasi perioada a anului precedent, se arata intr-un comunicat de presa, in care se mai mentioneaza urmatoarele:


Astfel, valoarea activelor finantate a atins echivalentul a 171 milioane euro, din care 20 milioane euro reprezinta leasingul operational. Acest avans a fost generat de cresterea vanzarilor la toate categoriile de bunuri finantate. Cele mai bune rezultate au fost inregistrate pe segmentul de leasing pentru autoturisme (+66%), vehicule comerciale usoare (+37%), vehicule comerciale grele (+33%), precum si pe segmentul de leasing pentru echipamente (+37%). Acest trend de crestere s-a regasit si in profitabilitate, BCR Leasing IFN inregistrand un profit net de 25 milioane de lei la 9 luni (raportare IFRS).


„Pe un trend economic pozitiv si pe o piata care, in ultimii ani a cunoscut o profesionalizare si o maturizare evidente, ne propunem sa oferim servicii de leasing financiar, operational si management de flote cat mai apropiate de nevoile clientilor nostri actuali sau viitori. Dorim sa raspundem in continuare necesitatilor de finantare ale companiilor din transporturi, logistica, industrie, constructii si comert - domenii definitorii ale industriei nationale de leasing -, incercand, in acelasi timp, sa incurajam investitiile din sectoarele economice productive - agricultura si industrie -, care au nevoie de echipamente de productie sau retehnologizare”, a declarat Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing IFN.


Configuratia portofoliului companiei, la finele perioadei de raportare, era de 82% leasing financiar auto si 18% leasing pentru echipamente si utilaje. Segmentul de autoturisme si vehicule comerciale usoare reprezenta 33% din volumul total al finantarilor companiei, iar vehiculele comerciale grele, 49%. In realizarea acestor volume, un rol important l-a avut cumularea unor avantaje in favoarea clientului: un pachet de finantare cu dobanzi atractive, perioade de leasing extinse, avansuri mici, cote de asigurare mai reduse, negociate cu partenerii din asigurari, la care se adauga avantajele de pret al bunului si facilitati suplimentare la achizitie, oferite de dealeri.


Valoarea finantarilor pentru echipamente a crescut cu 37% fata de septembrie 2015, cel mai mare volum de finantari fiind inregistrat pentru echipamentele industriale, unde nivelul vanzarilor a crescut de peste trei ori, in timp ce finantarile pentru agricultura si constructii au cunoscut valori similare celor din anul trecut. In cadrul acestui segment, ponderea finantarilor pentru utilaje si echipamente industriale a fost de 52%, cea pentru utilaje agricole de 30% iar cea pentru utilaje de constructii de 18%, restul finantarilor de echipamente reprezentand sectorul medical, energie si servicii.


Majoritatea clientilor companiei este constituita din IMM-uri si microintreprinderi (85%), pentru care leasingul ramane cea mai potrivita solutie de realizare a investitiilor. Portofoliul de clienti este completat cu 13% mari intreprinderi, 1,6% persoane fizice autorizate, urmate de persoanele fizice si sectorul public, fiecare dintre acestea cu procente sub 1%. Pentru a fi cat mai aproape de clienti, produsele de finantare oferite de BCR Leasing IFN sunt disponibile atat in reteaua proprie a companiei, cat si in reteaua BCR si a partenerilor de business din toata tara. In acest fel, accesul la informare, consiliere si finantare al potentialilor clienti este mult mai usor, iar comunicarea cu acestia permite ofertarea de produse de finantare accesibile si competitive.


Vanzarile directe (prin agentiile proprii) reprezinta, in acest moment, aproximativ 13% din totalul finantarilor acordate de companie, ponderea cea mai mare fiind realizata prin intermediul bancii (53%) si al partenerilor (34%).


Subsidiara BCR Leasing IFN specializata in leasing operational, BCR Fleet Management, a inregistrat pe primele 9 luni ale acestui an o crestere cu 15% a numarului de vehicule, comparativ cu perioada similara a anului trecut, detinand la finalul lunii septembrie o flota totala de 3.386 de vehicule. Dintre acestea, aproximativ 58% sunt utilizate in regim de leasing „full service”, cu 23% mai multe decat in 2015, in timp ce serviciile de management de flota privesc 42% din flota. In perioada de referinta, au fost reinnoite aproape in totalitate vehiculele care au ajuns la final de contract. Fata de anul precedent, numarul de clienti al companiei a crescut cu peste 50% iar performanta totala a companiei permite anticiparea atingerii unei flote de 3.500 vehicule si a parametrilor de business pe care BCR Fleet Management si i-a propus pentru acest an.


BCR LEASING IFN S.A., companie membra a Grupului Banca Comerciala Romana, parte a ERSTE Group, infiintata in 2001, ofera servicii de leasing financiar intern pentru achizitionarea de autovehicule, flote, echipamente si utilaje industriale, masini agricole, aparatura medicala, etc. Prin subsidiara sa specializata, BCR Fleet Management, compania ofera, de asemenea, servicii personalizate de leasing operational si management de flote pentru un numar extins de autovehicule si vehicule comerciale usoare. BCR LEASING IFN S.A. detine o larga retea nationala prin care ofera servicii de finantare si un portofoliu important de clienti, din toate sectoarele de activitate.


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104