www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancarePiraeus Bank anunta obtinerea unui profit brut de 3,8 milioane euro

Autor: Bancherul.ro
2016-11-23 21:01

Piraeus Bank România continuă procesul de consolidare a rezultatelor financiare înregistrând la 9 luni un profit brut de 3,8 milioane Euro, față de perioada similară a anului trecut când a înregistrat pierderi, anunta banca intr-un comunicat, in care mai mentioneaza urmatoarele:


Activele totale ale băncii au crescut față de începutul anului cu 6%, ajungând la 1.678 milioane de euro. 


“Primele 9 luni confirmă validitatea strategiei de orientare către creșterea veniturilor și integrarea unor noi modele de business, păstrându-ne concentrarea pe zonele active, eficientizarea rețelei și controlul riguros al costurilor. Am redus numărul de sucursale, dar am crescut eficiența și am obținut rezultate mai bune. În același timp, managementul activ al portofoliului de credite neperformante a consolidat parametrii de stabilitate și solvabilitate. Ne păstrăm în continuare direcția de creștere a veniturilor și orientarea către eficiență și flexibilitate, în acord cu necesitățile clienților noștri”, a declarat Cătălin Pârvu, CEO al Piraeus Bank România.


Banca a înregistrat în nouă luni ale anului o creștere cu 8% a depozitelor clienților, față de finele anului trecut, până la 928 milioane de Euro și o creștere similară de 8% la creditele corporate.


Creditele pentru IMM-uri, în creștere ușoară cu 1% față de finalul anului 2015 și managementul activ al creditelor neperformante au contribuit de asemenea la îmbunătățirea profitabilității.


Solvabilitatea la 9 luni este de 17,4% iar rata fondurilor proprii de 14,8%. Raportul credite brute/depozite a fost de 0.85 la 30 septembrie 2016, faţă de 0,95 la finele anului 2015.


Rata creditelor neperformante (90+) a scăzut sub 4% în timp ce rata expunerilor neperformante a scăzut la 8,5%, situându-se sub media pieței.


Numărul de carduri emise a crescut cu 6% față de începutul anului.


Piraeus Bank România este una dintre cele mai bine capitalizate bănci de pe piața locală, parte a grupului financiar Piraeus Bank Group. În cei 15 ani de activitate pe piața din România, Piraeus Bank și-a construit o rețea vastă de unități și deservește peste 300.000 de clienți.


Piraeus Bank a inchis 19 unitati teritoriale in trimestrul doi din acest an si a concediat 81 de angajati, finalizand astfel un plan de restructurare a retelei anuntat in luna martie. (vezi aici detalii)


Banca a anuntat la inceputul anului ca in 2015 si-a asumat pierderi de 42 milioane euro, pentru curatarea bilantului si repozitionarea bancii. (vezi aici detalii)