www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareBanca Transilvania incepe actiunea de rascumparare de actiuni proprii pentru angajati

Autor: Bancherul.ro
2016-11-15 08:30

Banca Transilvania incepe de astazi, pana la finalul acestui an, actiunea de rascumparare de actiuni proprii, care sunt distribuite gratuit angajatilor in cadrul unui program de fidelizare si de rasplatire a performantei pe termen lung.


In cadrul AGEA din aprilie 2016, actionarii bancii au aprobat programul de rascumperare de actiuni “in vederea implementarii unui sistem de remunerare care sa asigure respectarea principiului performantei pe termen lung si a unui program de fidelizare a personalului bancii pe o perioada de cel putin trei ani”.


Iata decizia AGEA:


"Aprobarea răscumpararii de catre bancă a propriilor acțiuni, în conformitate cu prevederile legale aplicabile, în următoarele condiții: maxim 25.000.000 acțiuni (0,826% din totalul acțiunilor care compun capitalul social) cu valoarea nominală de 1 leu/ acțiune la un preț minim egal cu prețul de piața de la BVB din momentul efectuării achiziției și un preț maxim de 3,5 lei, pentru o perioadă de maximum 18 luni de la data publicării Hotărârii AGEA în Monitorul Oficial al României Partea a IV-a, în vederea implementării unui sistem de remunerare care să asigure respectarea principiului performanței pe termen lung și a unui program de fidelizare a personalului bancii pe o perioadă de cel puțin 3 ani, respectiv acordarea unui mandat Consiliului de Administrație pentru aducerea la îndeplinire a acestei hotărâri."


Conducerea BT a decis ieri ca actiunea de rascumparare de actiuni sa inceapa astazi, dupa publicarea rezultatelor financiare:


"Banca Transilvania informeaza investitorii ca prin Rezolutia Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, adoptata in data de 14.11.2016, au fost decise urmatoarele:


1. Rascumpararea de acţiuni BT (TLV), in condiţiile legii si in cadrul limitelor Hotararii AGEA din data de 27.04.2016, respectiv cumpararea un număr de maxim 7.000.000 actiuni (din totalul celor 25.000.000 de actiuni aprobate a fi rascumparate de catre AGEA) cu valoarea nominala de 1 leu/actiune, la un pret minim egal cu pretul de piata de la BVB din momentul efectuarii achizitiei si un pret maxim de 3,5 lei, conform preţurilor zilnice de tranzacţionare la
BVB, valabile in perioada de răscumpărare.


2. Volumul de actiuni pe care il va putea cumpara societatea va fi determinat in conformitate cu prevederile art. 5 din Regulamentul (CE) nr. 2273/2003.


3. Prin coroborarea art. 1 si 2 (privind numarul de actiuni obiect al rascumpararii si cu raportare la valoarea si numărul de actiuni tranzactionabile zilnic), actiunea de rascumparare va fi derulata in intervalul 15.11.2016 - 31.12.2016."


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104