www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareIntesa Sanpaolo isi restrange activitatea in Romania; va avea o prezenta discreta pe piata de retail, dupa ce a inchis 27 de unitati

Autor: Bancherul.ro
2016-10-06 17:19

Intesa Sanpaolo Bank precizeaza ca strategia in Romania este de a avea o prezenta discreta pe piata de retail (servicii pentru persoane fizice), urmand a se concentra pe segmentul companiilor.


In acelasi timp, fima de leasing a Intesa a fost dizolvata, contractele clientilor fiind preluate de catre banca.  


Intesa a inchis in acest an aproape 30 de unitati teritoriale, o confirmare a esecului bancii italiene pe piata din Romania. (vezi aici detalii)


"În prezent, strategia Intesa Sanpaolo Bank se concetrează pe dezvoltarea businessului pe segmentele Corporate şi IMM, cu o prezența discretă pe segmentul Retail. În plus, în contextul pietei leasingului românesc, Intesa Sanpaolo Group și-a dorit integrarea activității de leasing financiar în bancă cu scopul de a lărgi gama de produse oferite clienților săi (existenți și potențiali) și de a crește veniturile cu o mai bună gestionare a riscurilor, precum și de creștere a loialității clienților prin oferirea de servicii complete", se arata intr-un comunicat de presa al bancii transmis astazi.


In comunicat se mai arata ca Florin Șandor a primit recent aprobarea Băncii Naționale a României (BNR) pentru exercitarea funcției de Director General Adjunct / Șef al Diviziei Corporate din cadrul Intesa Sanpaolo Bank.


Totodata, BNR a aprobat numirea doamnei Tunde Barabas în calitate de administrator al băncii, Consiliul de administrație numarând acum 7 membri.


Tunde Barabas de origine sârbă, este cel mai tânar administrator al băncii (39 ani) și doctorand în Management și Organizare al Universității Kaposvar din Ungaria. Cu o bogată experiență bancara în zona Europei Centrale și de Est, ea s-a alaturat Grupului Intesa Sanpaolo în 2002, în prezent ocupând funcția de Șef al Structurii Costul Creditului și Optimizarea Activelor din cadrul Intesa Sanpaolo, Divizia Banci Internaționale Subsidiare.


Florin Șandor este membru al echipei de management Intesa Sanpaolo Bank din 2014, când a fost numit în funcția de Director General Adjunct / Chief Workout Officer. La acest moment, din poziția de Șef al Diviziei Corporate, Șandor coordonează și supervizează activitatea următoarelor structuri: Departamentul Corporații Naționale și Clienți Instituționali, Departamentul Clienți Multinaționali și Departamentul Produse Bancare Corporate.


„Ne concentrăm cu prioritate pe promovarea managerilor și profesioniștilor români din cadrul echipei Intesa Sanpaolo Bank, iar Florin Șandor nu este doar un bun manager, dar și un specialist care cunoaște specificul activității comerciale bancare si al pieței românești. Am încredere că actuala echipă de management a Intesa Sanpaolo Bank va pune în practică cu succes obiectivele pe termen mediu și lung ale Grupului Intesa Sanpaolo pe piața locală” a declarat Marco Capellini, Director General (CEO) Intesa Sanpaolo Bank, citat in comunicatul bancii.