www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareRata creditelor neperformante a scazut la 11,02%

Autor: Bancherul.ro
2016-09-30 10:07

Rata creditelor neperformante a scazut in iulie cu aproape o jumatate de punct, la 11,02%, de la 11,30% in iunie, in conditiile in care bancile continua sa-si recunoasca pierderile prin scoaterea in afara bilanturilor a imprumuturilor cu sanse mici de recuperare de la clienti.


Astfel, valoarea creditelor neperformante scoase in afara bilanturilor bancilor a crescut in iulie cu aproape 600 milioane lei, la 10,9 miliarde lei, fata de 10,3 miliarde lei in iunie, conform datelor Centralei Riscului de Credit de la BNR, care monitorizeaza creditele cu valori de peste 20.000 de lei.


Totalul sumelor restante din sistemul bancar romanesc a scazut insa in iulie cu aproximativ 300 milioane lei, la 25,4 miliarde lei, datorita tranzactiilor de vanzare a creditelor neperformante catre firme de recuperare creante.


Ultima tranzactie facuta publica a fost cea de la inceputul acestei luni, prin care BCR a vandut credite ipotecare rezidentiale in valoare de 370 milioane euro firmelor de recuperare creante EOS si B2Holding. (vezi aici detalii)


Volumul de credite neperformante ale bancilor romanesti a inceput sa scada abia din luna aprilie a acestui an, odata ce bancile au intensificat tranzatiile de vanzare a neperformantelor catre firmele de recuperare creante. (vezi aici detalii)