www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareBNR - Sondaj privind creditarea companiilor nefinanciare și a populației

Autor: Bancherul.ro
2016-09-06 18:54

BNR - Sondaj privind creditarea companiilor nefinanciare și a populației - Trimestrul II 2016, August 2016 (vezi sondajul in documentul atasat)


Instituțiile de credit au înăsprit standardele de creditare în T2/2016 atât pentru împrumuturile destinate achiziției de locuințe și terenuri (credite ipotecare), cât și pentru creditele de consum acordate populației.


În privința împrumuturilor aferente companiilor nefinanciare, condițiile de creditare au fost păstrate la un nivel similar evoluțiilor din perioadele anterioare.


În următoarele trei luni, instituțiile de credit prognozează o înăsprire marginală a standardelor de creditare pentru împrumuturile ipotecare destinate populației și menținerea constantă a acestora în cazul creditelor de consum.


Totodată, băncile anticipează o menținere neschimbată a standardelor de creditare și la nivelul companiilor nefinanciare în T3/2016.


În T2/2016, cererea de credite a consemnat evoluții mixte. Astfel, aceasta s-a majorat în cazul împrumuturilor de consum acordate populației, în timp ce în cazul creditelor destinate achiziției de locuințe și terenuri s-a redus semnificativ.


Pe de altă parte, cererea pentru credite destinate companiilor nefinanciare a rămas constantă.


În trimestrul următor, băncile preconizează scăderi ale cererii în cazul creditelor ipotecare și al împrumuturilor de consum destinate populației, însă pe segmentul companiilor estimează o creștere a acesteia.


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104