www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareProgramele SRLD si Start 2016 se vor derula prin CEC Bank si Banca Transilvania, anunta Ministerul Economiei

Autor: Bancherul.ro
2016-08-30 18:44

CEC BANK şi BANCA TRANSILVANIA sunt instituţiile de credit selectate ca partenere în implementarea programelor START şi SRLD (comunicat de presa al Ministerului Economiei):


București, 30 august 2016: Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a selectat, ca partenere în implementarea Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri şi Programului START 2016, CEC BANK şi BANCA TRANSILVANIA, instituţii de credit care şi-au depus ofertele în termenul solicitat pe site-ul www.aippimm.ro.


„Având în vedere faptul că cele două instituţii de credit au îndeplinit cerinţele solicitate şi că ofertele de creditare prezentate sunt similare, am decis să oferim aplicanţilor la cele două programe naţionale posibilitatea de a alege instituţia de credit prin intermediul căreia vor implementa programele în anul 2016”, a declarat Claudiu Vrînceanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.


În comparaţie cu anul trecut, posibilitatea implementării în parteneriat cu instituţii de credit a programelor dedicate start-up-urilor şi debutanţilor în afaceri conduce la timpi suplimentari de efectuare a cheltuielilor de către beneficiari, măsura, fiind totodată, menită să încurajeze creditarea întreprinderilor aflate la început de drum.


O altă noutate faţă de anii precedenţi este posibilitatea acordată de instituţiile de credit partenere de a oferi, aplicanţilor care solicită această facilitate, un credit punte pentru componenta de fond nerambursabil şi TVA.


Conform art 7, lit. c din Hotărârea Guvernului nr. 96/2011 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, cu completările şi modificările ulterioare, începând cu data de 30.08.2016, ora 20.00, aplicaţia de înscriere va deveni inactivă şi din data de 31.08.2016, ora 10.00 se va deschide o nouă sesiune de înscrieri, care va rămâne activă până în data de 14.09.2016, ora 20.00. Numerele de înregistrare în Registrul Unic Electronic vor fi atribuite aplicanţilor după închiderea celei de-a doua sesiuni de înscriere.