www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareProfitul Raiffeisen Bank scade cu 65% din cauza legii privind darea in plata si a proceselor cu clientii

Autor: Bancherul.ro
2016-08-18 09:41

Legea privind darea in plata si procesele cu clientii privind creditele in franci elvetieni (CHF) si clauzele abuzive din contractele de credit au afectat profitul Raiffeisen Bank, care a scazut cu 65% in trimestrul doi, la 10 milioane euro fata de primele trei luni ale anului, conform datelor publicate astazi de banca-mama din Austria, Raiffeisen Bank International (RBI).


Profitul Raiffeisen pe primul semestru a fost de 38 milioane euro, in scadere cu 27% fata de aceeasi perioada a anului precedent.


Banca austriaca precizeaza ca legea privind darea in plata a determinat-o sa constituie provizioane suplimentare in valoare de 43 milioane euro (vezi aici detalii).


In acelasi timp, insa, provizioanele pentru riscul de credit au scazut cu 30% in primul semestru fata de prima jumatate a anului trecut, la 26 milioane euro, ca urmare a imbunatatirii comportamentului de plata al clientilor.


Provizioanele pentru legea darii in plata au fost compensate, de asemenea, intr-o mare masura, de castigul din vanzarea participatiei la Visa, in valoare de 21 milioane euro.


In aceste conditii, Raiffeisen a inregistrat la alte pierderi doar 20 de milioane de euro.


Vezi in CLUBUL BANCHERILOR alte rezultate ale Raiffeisen Bank